Avlöningsdag lån företagets riktar elevernas nätet, förblir klar varnings

Mitt i offentliga upprördhet och vrede som syftar till Wonga, en online avlöningsdag lån företag, en webbsida offentliggöra sina tjänster som “riktade” studenter har tagits bort.

Efter den brittiska koalitionens reformer av den högre utbildningen, som kommer att se avgifterna stiga så högt som £ 9000 per år 2012, resulterande panik bland elever som är osäkra om de har råd universitet kan innebära fler företag kommer sannolikt att gå till våldsam attack och spela på dessa känslor för att få lånekunder.

Eleverna måste se till att de är medvetna om exakt vad de registrerar dig för.

Innan den felande sidan togs bort, den Wonga sidan uppgav

“Student lån är oftast mycket billigare än din vanliga personliga lån, men det kan vara en nackdel -. Du eventuellt sluta låna mer än du behöver, medan en otäck skuld ackumuleras för din examen som kan ta år att betala tillbaka med en Wonga lån. är räntan mycket högre, men du bara låna den för en månad och betala tillbaka lånet på ett datum som passar. ”

MP, studenter, och välgörenhetsorganisationer som kallas för den sida som ska tas ner. På mindre än 24 timmar den togs bort, och lånetjänsten citerade “sökmotoroptimering” som en av anledningarna till “flera år” sida fanns.

Martin Lewis från Moneysavingexpert.com, postat Wonga sidan Twitter till 82.000 följare – ringa företaget en “moralisk skam”.

Wonga har nu tagit den felande sidan nedåt, med angivande

Vi lyssnar på våra kunder och den allmänna opinionen, så det var klart gamla artikeln här gav upphov till missförstånd. [..] Vi gör beslut baserade på tusentals bitar av offentliga uppgifter, inte någon utbildningsstatus. En student skulle behöva ha en regelbunden inkomst att komma ifråga för ett lån och studenter utgör en mycket liten andel av våra kunder.

Tjänsterna Wonga “marknadsförs som ett alternativ till regeringens baserade studielån” kan ha nu hade sin felande artikeln avlägsnas dock fortfarande varningen klar. Eleverna behöver forskning några alternativa lån noggrant innan du registrerar dig genom privata företag, som ofta tar ut APR andelen mellan 4000-5000 procent.

Företaget förnekar att det riktar sig studenter, är det dock osannolikt att Wonga är det enda alternativet eleverna kommer att överväga när ekonomiska bekymmer få dem att kämpa. På samma sätt som de senaste nätfiske har riktat studenter, övertygande språk, ljusa färger och ett användarvänligt gränssnitt på nätet kan övertyga människor att gå med på saker mot bättre vetande.

Ett problem Generation Y står inför är att vi har vuxit upp med online-nätverk. Vi har också förmodligen litar informationen inloggad mer än våra föregångare. Studenter, som redan drabbats med extra terminsavgift stiger, därför ses som ett lockande mål mer benägna att träffa “tillämpa” -knappen.

Online grad? Undvika hjärtesorg, gör din forskning först, Varför vi fortfarande faller för nätfiske?

Den webbsida föreslog att ungdomar kan ta ut en av sina kortfristiga lån för “tillfälliga nödsituationer eller oväntade händelser”. Tilltalande för dag-till-dag situationer som vi alla kan möta och oroa är en av anledningarna till dessa typer av kampanjer fungerar.

Den brittiska s NUS (National Union of Students) kallas detta “aggressiv marknadsföring”. För ungdomar som är på väg in högre utbildning och kan inte ha mycket ekonomisk erfarenhet, och som kanske inte förstår konsekvenserna av att ansöka om dessa typer av lån, online processen för inlämning gör det extremt enkelt och snabbt att dra in dig i.

Kanske på grund av förtrogenhet med online-nätverk och lätthet som vi utbyter information digitalt, en panik fräschare är sannolikt att vända sig till nätet för en lösning på sina ekonomiska problem än plocka upp telefonen för att deras blivande universitet eller högskola och be om råd.

Många av våra finansiella transaktioner genomförs på nätet – från shopping till att ansöka om statligt godkänt lån alternativ. Det kan bero på denna förtrogenhet att på samma sätt som vi fylla i en ansökan online för offentliga lån, studenter lättare anmäla sig till privata system, tror att bekanta för att vara säker, och misslyckas med att läsa det finstilta.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Det är inte konstigt att privata företag kan använda detta faktum till sin fördel – och jag förutspår en ökning av dessa typer av online-kampanjer i framtiden.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september