Iz TXTNG styl aprprt fr trm PPR?

Det fanns en e-post som går runt på Internet inte så länge sedan som utelämnade vokalerna från sitt budskap. Överraskande, e-post var lätt att dechiffrera, lämnar en del läsare att undra varför vi har alla dessa extra bokstäver.

Som mobiltelefoner, instant messaging och chatt blir mer allmänt förekommande, har eleverna använt denna idé om att utveckla en text stenografi som snabbar upp meddelanden. News Journal rapporterar att denna text stenografi läcker i uppsatser skrivna för skolan och som har vissa lärare oroliga.

Eleverna använder text förkortning för utkast av papper så ofta att Nya Zeeland gymnasieelever nu får använda den på nationella proven, vilket innebär att de inte kommer att förlora poäng om de ersätter ord med populära förkortningar, såsom 2 för “till” eller “L8” för “sent.

Det är sant att text stenografi är snabb och effektiv. Men vissa lärare är oroliga för att det kommer att urholka korrekt användning av språket.

“När eleverna går i editorn läge kommer det lyfta fram de fraser som bara bokstaven” U “för” du “. Eleverna visat att för formellt engelska, är det inte acceptabelt. “.

Användningen av text talar är så utbredd att för en del elever är det andra natur.

Han uppmuntrar eleverna att använda förkortningar samtidigt som anteckningar, men kommer inte att tillåta det på sina papper.

Nya Zeelands Qualifications Authority gör avskräcka studenter från att använda något annat än fullständiga engelska, men dess nya regeln säger eleverna kan få kredit om ett svar med hjälp av text tala “visar tydligt krävs förståelse.”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, telekom, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Innovation,? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på besluts koppar prissättning

? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans