LaCie d2 Dual 8X DVDÃ, ± RW Review

Behöver en snabb DVD-inspelare som är mycket bärbar och kompatibel med både Windows och Mac? LaCies d2 Dual 8X passar räkningen och ser bra ut gör det.

LaCie d2 Dual 8X DVD +/- RW-enhet är en extern DVD-brännare som är specificerad för att skriva DVD + R och DVD-R på 8X – så snabbt som nästan alla andra enhet på marknaden vid tidpunkten för denna översyn. Dessutom skriver enheten till DVD + RW och DVD-RW vid 4X, CD-R vid 40X, och CD-RW vid 24X. Det är också portabel som fan. Liksom alla externa brännare, kan det röra sig lätt från ett system till ett annat. Enheten är dubbelt så praktiskt, med USB 2.0 och FireWire-anslutningar och Roxio programvara för Windows och Macintosh-system. Trots att vara en extern brännare, som ibland långsammare än sina interna bröder, uppfyller eller slår prestanda postat av jämförbara interna multi DVD-brännare d2 Dual 8X. Med ett rekommenderat pris på AU $ 389, är d2 Dual 8X dyrare än den interna konkurrensen, som de flesta externa enheter, men det är också flexibel, kraftfull och snygg – kort sagt, ett värdefullt köp.

Ställa in d2 Dual 8X är lätt. Om du kör Windows XP, koppla in den och installera programmet. Dokumentationen är lite tunn – ett olyckligt faktum att vi upptäckte efter att ha mött några problem med enheten på en Windows 98 SE-system (vår fråga var med vårt system USB-gränssnitt, inte enheten). D2 Dual 8X kommer även att arbeta med en USB 1.1-anslutning, men naturligtvis kommer det att läsa och skriva mycket långsammare.

LaCie har lång erfarenhet att göra produkter för designmedvetna Macintosh marknaden, och som ett resultat är d2 Dual 8X bostäder enkel och elegant. Även om inte riktigt lika smart som LaCie enheter designade av F. A. Porsche har d2 Dual 8X en attraktiv matt silverfinish som ska stå upp till rättegångarna mot normal hantering. Driv levereras med USB- och FireWire-kablar, och 10-fots strömkabeln bör vara tillräckligt lång för att nå nästan alla uttag. LaCie har även en bit av DVD-R-skivor för att komma igång. Det finns ingen hörlursuttaget på framsidan av enheten för att låta dig lyssna direkt på CD-skivor, men det är en liten sak.

Som nämnts ovan, kommer d2 Dual 8X med programvara för Windows och Mac OS. Windows-användare får Roxio Easy CD & DVD Creator 6,2, en svit av skiv brinnande verktyg som fungerat bra för oss (men har en ojämn rykte), och DVDMax Player (för uppspelning av DVD), men ingen programvara för att säkerhetskopiera ett system. Mac-användare får Roxio Toast Lite – Roxios omfattande skivbrännings verktyg – och LaCies egen Silver app för säkerhetskopia.

LaCies d2 Dual 8X är en stark aktör och en av de snabbare enheter vi har testat, särskilt för en extern brännare. I den viktiga DVD-skrivtester, med DVD + R d2 Dual 8X kom in bakom bara våra Editors ‘Choice, Plextors PX-708A intern enhet med DVD-R det levereras en konkurrenskraftig visning. D2 Dual 8X visade sig också snabbt med omskrivningsbara DVD-media, både plus och bindestreck.

LaCie d2 Dual 8X DVDÃ, ± RW, Företag: LaCie Pty Ltd, Pris: AU $ 389, Distributör: Utvalda återförsäljare, Telefon: 02 9669 6900

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator