LinkNYC börjar rulla ut gratis gigabit Wi-Fi över New York

LinkNYC har installerat sin första Wi-Fi-hotspot, med programmet för att se invånarna i och besökare till New York få tillgång till gigabit-hastighet Wi-Fi gratis genom konverterade telefonautomater bås.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Användare kan få tillgång till den krypterade, säkra Wi-Fi-anslutning via smartphones, surfplattor, bärbara datorer och smartwatches från upp till 150 meters avstånd från någon länk.

Programmet, fortfarande i sin beta fas, kommer att se 7500 Länkar installerade i alla fem stadsdelar i staden. Det har även enhet laddning, och kommer snart att ge gratis telefonsamtal samt en pekskärm tablett för mobil surfning.

Wi-Fi är gratis att använda, med installationen inte heller kostar skattebetalarna något, utan kommer företaget att tjäna pengar genom de två 55-tums digitala displayer för annonser och offentliga tillkännagivanden installerade vid varje länk. Dessa skärmar förutspås att generera över $ 500.000.000 både för staden New York och för företaget.

Företaget rulla ut Wi-Fi, kallad CityBridge, har också en “robust och framåttänkande sekretesspolicy”, lovar att inte dela eller onsell någon personlig information som samlas in via nätverket.

Sekretesspolicy [PDF] beskriver vilken information CityBridge och dess moderbolag Titan utomhus samlar in, vilket inkluderar användarnamn, lösenord och e-postadresser vid registreringen.

Vid användning av Wi-Fi, samlar det också användarens MAC-adress, IP-adress, typ av webbläsare och version, tidszon inställning, plugin-typer och versioner, operativsystem och plattform, enhetstyp, enhetsidentifierare Fullständiga URL klick till webbplatser företaget tillhandahåller, URL-förfrågningar, destination IP-adresser, konfigurationsinformation, visade sidor eller sökte, svarstider, hämtningsfel, längden på ett besök till “vissa sidor”, rullning, klick, mus-overs, metoder som används att bläddra bort från en sida, platsinformation, plus “annan information som är nödvändig för att ge tillgång till de tjänster”.

Dock sade företaget all information som samlas in skulle anonymiseras och endast i syfte att förbättra systemet och ge riktad reklam.

“Vi samlar inte in personlig information förutom vad som krävs för att köra systemet,” företaget sade.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Vi kommer aldrig att sälja din personliga information eller dela med tredje part för eget bruk.

I början av 2015 meddelade New York guvernören Andrew Cuomo bredbandsuppgraderingsplaner för staten i ett försök att ge minsta nedladdningshastigheter på 100 Mbps till alla hushåll med 2019.

Program New New York bredband till en kostnad 1 $ miljarder dollar – hälften från staten, med de resterande $ 500 miljoner att tillhandahållas av den privata sektorn – skulle se det ger hastigheter fyra gånger större än Federal Communications Commission (FCC) 25Mbps föreslagna minimi bredband nedladdningshastighet.

“Tillgång till höghastighetsinternet är avgörande för att säkerställa att alla New York-bor kan nå sin fulla potential i dagens teknikintensiva världen”, Cuomo sa på den tiden.

Vi lanserar den största statliga bredbandsinvesteringar i nationen för att göra detta mål till verklighet. Detta är ett verkligt fet företag som kommer att förbättra livet för New York-bor i varje hörn av staten, och jag är stolt över att göra det till en prioritet för vår administration näst sikt agenda.

Tidigare i december Akamais State of the Internet rapport visade att 44 av USA: s stater har nu genomsnittliga bredbandshastigheter på över 10 Mbps.

Rapporten visade att District of Columbia såg den största ökningen under året hastighet, växer 34 procent till en genomsnittlig 19.5Mbps. New York, Virginia, New Jersey, Maryland, Washington, Rhode Island, USA, Utah, och Delaware alla hade medelhastigheter på över 14.8Mbps.

Det globala genomsnittet, under tiden nådde 5.1Mbps.

I Australien har den privata teleoperatör Telstra liknande har uppgradera telefonkiosker för att ge en AU $ 100.000.000 nationella Wi-Fi-nätverk som kallas Telstra Air.

Wi-Fi-tjänst är bara gratis att använda till den 30 juni 2016 men med endast Telstra mobil och hem bredbandskunder kan få tillgång till den.

Telstra lanserade sin Wi-Fi-nätverk i juni 2015 efter att 2600 av de offentliga bås telefon till Wi-Fi-hotspots.

Wi-Fi-nätverk gör också användning av Telstra hotspots i butiker och kundernas egna hem, så att kunderna kan använda sina hem bredband data ersättning när du är borta från hemmet.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga