Malwarebytes går Mac med ny adware borttagningsverktyg

Malwarebytes har släppt en ny anti-malware och adware verktyg för att bekämpa det ökande antalet infektioner på Mac-system.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Meddelade på onsdagen, den nya Malwarebytes Anti-Malware för Mac är fri programvara som utvecklats för att hitta och ta bort skadlig kod, adware och potentiellt oönskade program (PUP). Malwarebytes säger Mac samhället är för närvarande “brist” i antivirusområdet, och detta är potentiellt fallet – som Mac-system traditionellt är svårare och mer tidskrävande att spricka i jämförelse med Windows, där säkerhetsbrister är fler och utnyttjas.

När cyberattack landskapet förändras, säkerhetsföretag måste överväga operativsystem än Windows när utveckla lösningar. Ingenting är heligt och cyberbrott är på uppgång – att placera den genomsnittlige användaren på mer risk än någonsin tidigare. Belyser detta koncept, har den nya Mac-baserad programvara lanserades efter “upprepade förfrågningar” från kunder.

Förutom lanseringen av den nya Malware Cleaner, företaget meddelade också förvärvet av AdwareMedic, en app som skapats för snabb sanering av Mac-system. Verktyget har laddats ner nästan tre miljoner gånger för att bekämpa hot inklusive annons injektioner, junkware, oönskade verktygsfält och kapning av webbläsare.

Finansiella detaljer avslöjades inte.

Thomas Reed, AdwareMedic skapare och ägare, kommer att ansluta sig till företaget som chef för Mac Offer att leda Malwarebytes ‘team av Mac-utvecklare och forskare, som försöker ligga steget före kurvan i ett föränderligt hot landskap.

“Det brukade vara så att Mac-användare var relativt säker från adware och malware. Det är helt enkelt inte fallet längre. Är Skurkarna skriva trojaner och ad popup-fönster för Mac”, säger Marcin Kleczynski, VD för Malwarebytes.

“Så i linje med vår vision att alla har rätt till en malware-fri existens, erbjuder vi en gratis Mac anti-malware produkt Malwarebytes Anti-Malware FORMAC har byggts från grunden för Mac-miljö -. Det är inte bara en enkel port vår PC produkt. det är en naturlig men unikt tillskott till Malwarebytes familjen. ”

Malwarebytes Anti-Malware för Mac 1.0 är nu tillgänglig för nedladdning. En SMB och Enterprise-versionen kommer att lanseras i höst.

Hur komma åt Wi-Fi anonymt från miles därifrån, hur man tar över räkenskaperna för brittiska politiker som använder offentliga Wi-Fi-hack, frågar Svår iOS bug icloud lösenord stöld, Hacking Lag: Vi kommer inte “skrumpna upp och försvinna” efter cyberattack, armén exoskelett utbilda soldater för att skjuta, Hackare styr medicinska pumpar för att administrera dödliga doser

Detta är inte det enda förvärvet Malwarebytes har gjort den senaste tiden. I juni förvärvade företaget Junkware Removal Tool, ett verktyg utformat av Filipos Mouliatis för att söka efter och utrota adware, verktygsfält och PUP från datorsystem – inklusive de levereras med gratisprogram, som kan påverka datorminne och prestanda.

Läs vidare: Top Picks

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer