Mark Zuckerberg lovar att ge 99 procent av Facebook aktier till välgörenhet

Facebook grundare Mark Zuckerberg och hans hustru har förbundit sig att ge bort större delen av sin förmögenhet för helhets av den mänskliga rasen.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

I en ganska fluffig 2000 ord öppet brev till sin dotter Max, Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan prata med Max om tillståndet i världen, säger att “hälsa förbättras, fattigdom krymper, kunskap växer och folk ansluter” men ibland vi inte fokusera våra investeringar i rätt områden för framtida generationer.

Zuckerberg förklarar att “medicin endast har varit en verklig vetenskap för mindre än 100 år” – som visserligen är diskutabelt som ett uttalande – men gör noterar att tekniken har en plats för att förbättra hälsan för framtida generationer.

I synnerhet paret vill “göra sin del” för att bekämpa hälsofrågor inklusive olika sjukdomar, “främjar mänskliga potentialen” och “främja jämlikhet” genom personligt lärande och utbildningssystem och globala Internet.

Den 31-årige miljardären säger att för varje 10 personer som har tillgång till Internet, är ungefär en person ges ett nytt jobb och lyfts ur fattigdom.

Mer än hälften av världens befolkning – mer än 4 miljarder människor – don “t har tillgång till Internet,” Zuckerberg säger.

Om vår generation förbinder dem, kan vi lyfta hundratals miljoner människor ur fattigdom. Vi kan också hjälpa hundratals miljoner barn få en utbildning och rädda miljontals liv genom att hjälpa människor att undvika sjukdom.

Paret har förbundit sig att lämna över 99 procent av sina Facebook-aktier under hela sin livstid för att investera i dessa områden, vilket motsvarar ungefär $ 45 miljarder idag på Facebook nuvärde.

Enligt en ansökan till amerikanska Securities and Exchange Commission, avser Zuckerberg att “sälja eller 1 miljard gåva inte mer än $ Facebook bestånd varje år under de närmaste tre åren och att han har för avsikt att behålla sin majoritet ställning i vår lager under överskådlig framtida.”

Port Fail VPN säkerhetsbrist utsätter din verkliga IP-adress, återförsäljare slog Volkswagen med grupptalan över skandal utsläpp, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, ditt företag har drabbats av dataintrång. Nu vad;? 10 saker som du inte visste om den mörka webben

Aktierna kommer att ges till Chan Zuckerberg initiativet, en stiftelse startats för att främja mänskliga potentialen och jämlikhet i hela världen.

Zuckerberg säger välgörenhet initiala fokus kommer att anpassas lärande, bota sjukdomar, förenar människor och bygga starka samhällen att göra världen till en bättre plats för Max att växa upp i, som föddes förra veckan. Facebook grundare skriver

Läs vidare: Top Picks

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott