Mastercard studie med selfies som autentisering

Master användare kan snart kunna betala för köp med ansiktet eller finger, med betalningarna jätte att börja experimentera med ansikts-scan-teknik samt identifiering av fingeravtryck i ett försök att eliminera digital bedrägeri.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Enligt en rapport från CNNMoney kommer Master lansera ett pilotprogram med 500 deltagare under de närmaste månaderna för att utveckla infrastrukturen för att godkänna inköp utan att behöva ange ett lösenord.

Master sysselsätter för närvarande en säkerhetskod tjänst som kräver kunderna att ange ett lösenord vid utcheckningen i ett försök att skydda mot obehörig användning av kreditkort när du handlar på nätet. Även biometrisk igenkänning teknik är nästa steg i bekvämlighet, fortfarande kräver en autentiseringsprocess.

För att kunna använda den kommande funktion, kommer kunderna att krävas för att hämta Master appen på sin telefon, och när en online-köp är i kassan skede kommer appen driva igenom en begäran att be om tillstånd innan betalning lämnas in.

Enligt rapporten kommer tillstånd göras via en av två metoder. Den första är fingeravtrycksigenkänning, kräver användare att verifiera sin identitet genom att trycka sin enhet, den andra metoden, ansiktsigenkänning, ser användarna stirra på sin kamera medan deras ansikte avbildas. Enligt uppgift, blinkar när du tar din betalning selfie kommer att förhindra en tjuv från att bara hålla ett fotografi för att låtsas att de är dig.

“Den nya generationen, som är i selfies … Jag tror att de hittar den svalna. De kommer anamma det” Master president av företagets säkerhet Ajay Bhalla sagt.

Rapporten säger Master inte lagra en bild av ett finger eller ansikte, med betalning jätte som påstår sig kunna rekonstruera ett ansikte med den information som lagras.

Tidigare i år meddelade Mastercard att det skulle ramp upp sina cyber insatser för online och mobila transaktioner, investera mer än $ 20 miljoner dollar i cyberrelaterad teknik. Företaget talade om sina planer på att köra en pilotbiometrisk autentisering program med Kalifornien-baserade First Tech Federal Credit Union, med fokus på ansiktsigenkänning och röstigenkänning och matchning av fingeravtryck för att godkänna kund köper.

Bara förra månaden, Mastercard sa att det skulle utvidga tokenisation stöd till eget märke kreditkort och e-handlare, vilket gör att företag att acceptera mobila betalningar via Apple Pay, Android Pay, och bara om någon tredje parts betalningar app.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar