Microsoft stämmer Justice Dept över hemliga krav på kunddata

Microsoft stämmer justitie Inst för att försöka hindra regeringen från att tvinga teknikföretag att vända data utan sina kunders kunskap.

Säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som icke- säkra

US Attorney General Loretta Lynch personligen nämns i stämningsansökan. ()

Mjukvarujättens sparade fallet i federal domstol på torsdag med målet att slå ned en tangent juridisk mekanism som används av regeringen, ett verktyg som kan tvinga företagen att lämna över uppgifter men gags dem från att informera sina kunder.

Dessa gag order – som vanligtvis används i de nationella säkerhetsutredningar – förhindra tipsen, vilket kan leda till läckage eller förstörelse av data.

Men det håller på att bli ett allt större problem för tech företag, som Microsoft, som under de senaste 18 månaderna har tvingats att bibehålla sekretessen i 2576 fall.

I mer än två tredjedelar av dessa fall har bolaget munkavle permanent.

Microsoft chefsjurist Brad Smith sade i ett blogginlägg på torsdagen att det var “inte ett beslut som vi gjort lätt” att ta på regeringen, men Microsoft gjorde det eftersom företaget tror “att kritiska principer och viktiga praktiska konsekvenser står på spel.

Vi tror att med några få undantag konsumenter och företag har rätt att få veta när regeringen åtkomst sin e-post eller poster “, säger Smith.” Men det blir rutin för den amerikanska regeringen att utfärda order som kräver e-postleverantörer för att hålla dessa typer av juridiska krav hemlighet.

Smith hävdade att gag order är okonstitutionellt och i strid med det första tillägget, som “garanterar vår rätt att tala med kunderna om hur regeringens åtgärder påverkar sina data.”

Det är inte första gången som gag order bestämmelsen har kallats okonstitutionellt.

Jo det är verkligen en fras en amerikansk domare kan spika på kistan av sin karriär.

En California domare i 2013 sade att införandet av gag order på företag var i strid med yttrandefriheten och uttryck. Det följde en 2008 förhandsbesked från den amerikanska appellationsdomstolen för Second Circuit, som först satte bestämmelser om användningen av gag order.

Användningen av så kallade nationella säkerhets bokstäver (NSL) har ökat sedan de infördes av Patriot Act 2001.

Nationell säkerhet brev inte kräver ett domstolsbeslut och kan utfärdas av FBI. Förra året visade det sig att regeringen kan tvinga företag att lämna över hela surfning historia, IP-adresserna för alla har en person motsvarade, onlineköp information och även cellplatsens platsinformation och mycket mer.

Men företaget var framgångsrik i att ha en nationell säkerhet brev tillbaka.

Twitter är också kämpar regeringen om tillstånd att avslöja det exakta antalet nationella säkerhets bokstäver den tar emot. För närvarande är företag endast tillåtet att rapportera band av 1000.

En Microsoft talesman inte har någon ytterligare kommentar bortom blogginlägget.

Du kan läsa hela stämning nedan, eller här.

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra