Microsofts Windows Phone 8: Det finns bra och dåliga nyheter

Låt oss få dåliga nyheter ur vägen först.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Som jag och andra hörde tidigare i år, Microsofts nästa Windows Phone operativsystem release, kodnamnet Apollo, inte kommer att göras tillgängliga på löpande Windows-telefoner. Inte ens andra generationens Mango telefoner. Inte på de nya Lumia modellerna från Nokia. Ingen. Period.

(Andas, Windows Phone trogen. Du slags visste detta skulle komma.)

Microsoft chefer uppgav detta ingen uppgradering politik officiellt den 20 juni på sin Windows Summit Phone i San Francisco. Den “officiella” Anledningen till att detta inte kommer att hända är Apollo versionen innehåller alltför många av de nya Apollo funktioner hårdvarurelaterade. De kommer att kräva flerkärniga Windows-telefoner, med inbyggd NFC stöd och den nya Windows Phone kärna (som är baserad på Windows, inte Windows Embedded Compact) för att fungera korrekt.

Här är den halv goda nyheterna: Microsoft kommer att tillhandahålla en tillfällig uppdatering till alla befintliga Windows Phone användare som kommer att ge åtminstone en av Apollo har till sina enheter. I Windows Phone OS 7.8 – som kommer någon gång efter Apollo telefoner börja levereras (Microsoft är inte att säga när) – Microsoft kommer att leverera nya Windows Phone 8 användarupplevelse till alla telefonanvändare.

Denna nya användarupplevelsen inkluderar tillägget av en tredje plattstorlek. Nu i stället för att bara medelstora och stora användare även kommer att kunna sätta små plattor på sina startskärmar. Och det tomma rännan längs den högra sidan av startskärmen kommer att försvinna, vilket gör brickorna för att täcka hela telefonen ytan. Skärmbilden i det här inlägget är en prototyp av denna nya gränssnittet att alla Windows Phone användare, oavsett köra Apollo eller Mango, kommer att få.

Här är verkligen goda nyheter – och det finns massor av det. Bara om alla dessa tidigare läckt Apollo funktioner är verklig och kommer att vara en del av plattformen. Multicore stöd, NFC / Plånbok stöd, flyttbart Micro SD-kort lagring, kryptering, säker boot – de är alla där. Windows Phone 8 kommer att stödja två nya skärmen resolutions- 1280×768 och 1280×720, utöver den befintliga 480X800. (Det kommer inte att vara en fjärde ny skärmupplösning, även om Microsoft testade en.)

Det finns nu (officiellt) 100.000 appar i Windows Phone Marketplace. Chase och PayPal appar är “på väg”. Ord med vänner och Draw Something är både nya till butiken nu. Microsoft också lovande Windows Phone 8 kommer att stödja 50 språk (fördubbla den nuvarande antal) och stöd 180 länder (trippel det nuvarande antalet) med marknadsplatsen.

Ännu bättre: Microsoft begår att göra Windows Phone uppdateringar tillgängliga via luften, som av Apollo. Och Microsoft vidtar åtgärder för att stoppa transportörer från underlåta att leverera uppdateringar till användare som vill ha dem. Från och med Windows Phone 8, har varje Windows Phone kunden tillgång till varje uppdatering för 18 månader efter lanseringen enhets tjänstemän sade i dag.

Microsoft tjänstemän fortfarande inte kommentera några av de andra läckta / ryktas funktioner, som ersättare för Zune-programmet klient, om / hur Mobile Internet Explorer 10 kommer att omfatta proxy (som Amazon Silk), eller datamätnings stöd. De är också fortfarande inte talar om leveransdatum för produkten, men rykten om nya Windows Phone 8 enheter med Q4 verka som de är fortfarande på pengar.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela