Microsofts Windows Threshold “förväntas lägga virtuella skrivbord, släpp charm

Nästa version av Windows, kodnamnet “Threshold”, kommer att inkludera några ganska stora användargränssnitt förändringar utöver införandet av den nya Start-menyn och “Modern” app fönster.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Ett par rapporter från tidigare i veckan citerade några andra förändringar i gränssnittet kommer till tröskeln. Mina källor bekräftar dessa rapporter.

Först ut, som rapporterats av Brad Sams på Neowin.net är Microsoft går mot att lägga virtuella skrivbord till Threshold, den Windows-versionen förväntas under våren 2015. Som Sams noteras andra operativsystem, inklusive Apples OS X och Ubuntu redan stöd virtuella skrivbord, som gör det möjligt för användare att köra och växla lättare mellan program och grupper av appar.

Virtuella skrivbord kommer att tillåta användare att köra sina applikationer i olika utrymmen som de kommer att kunna se en i taget. Jag är inte klart om virtuella skrivbord funktionalitet kommer att vara klart och lätt tillgänglig för alla Tröskel användare eller om Microsoft kommer att göra det mer av en dold funktion synlig för avancerade användare.

Den andra UI förändring kommer till Tröskeln är elimineringen av Charms Bar, som först rapporterats av Winbeta.org.

De Charms Bar – ett överlägg som ges tillgång till söka, dela skärmen Start hårdvara och inställningar – har varit ett kontroversiellt inslag eftersom det debuterade i Windows 8.

Winbeta föreslog att Microsoft skulle kunna eliminera Charms Bar för skrivbordsanvändare, inte pekdatoranvändare. Men mina källor säger Charms Bar kommer att gå bort helt för alla stationära, bärbara och tablett användare med tröskeln.

Befintliga “moderna” Windows 8 program får namnlister som innehåller menyer som har charm komponenter listade. Inställningar har redan sin egen kakel (det är en del av standardstartskärmen sedan Windows 8.1 Update). Begreppet “avtal” – eller avtal mellan appar – kommer att fortsätta att existera, även när Charms är borta, mina källor säger. Men appar måste inkludera en andel för att ge samma funktionalitet som andelen charm, om utvecklarna vill lägga den funktionen.

Jag har hört från mina källor som Microsoft hoppas kunna leverera en offentlig förhandsvisning av Threshold någon gång under hösten 2014. Målet med Tröskeln är att, göra Windows 9 mer tilltalande för dem som fortfarande använder Windows XP, Vista och Windows 7, speciellt företagsanvändare och de som inte enbart förlitar sig på kontakten för inmatning.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vatten motstånd, fem färger

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger