Mobiler till efterfrågan för VDI-aktiverade användarupplevelse

Med mobila enheter lägga till datorer i företag, kommer användarna att ha en växande aptit för en enda sömlös upplevelse i alla dessa hårdvara – en som kan aktiveras genom tekniken för virtualiserade skrivbord infrastruktur (VDI).

När det gäller att möjliggöra användning av tabletter och smartphones i arbetet, det viktiga är inte de underliggande tekniska aspekterna av tekniken utvecklas, men om användarna ges bästa sömlös upplevelse möjligt över enheter, David Dzienciol, Regional Vice President och chef för försäljningen för Asien-Stillahavsområdet på paralleller.

Säkerhet och tillgänglighet är viktiga för användarna, men så är utseende och känsla, sade han i en intervju tisdag.

Stationära datorer kommer inte helt ersättas av mindre, handhållna enheter, eftersom vissa uppgifter och funktioner är helt enkelt mer genomförbar på vissa enheter, hävdade han. Vad, när och hur användare använder sina datorer och mobila prylar kommer att bero på eget gottfinnande och yttre omständigheter, men den gemensamma nämnaren förbinder dessa fysiskt oberoende enheter tillsammans är upplevelsen över dem alla.

Till exempel, från att lämna en bärbar dator på kontoret för att med hjälp av en tablett under resan, användare vill inte tycker det är en annan arbets e-postsystem de går in, även om tekniskt sett är, sade Dzienciol. “Om e-post ser ut och känns olika olika enheter, är det svårt att känna att du använder samma app lika över.”

Tabletter är “en pusselbit” i Enterprise Computing, och det återstår att se om så småningom kommer enbart att vara tabletter i framtiden. Istället förutspådde han “vara den tablett eller någon annan enhet, kommer det att finnas enheter som har åtkomst virtuella maskiner”.

Göra VDI verkligheten, som en teknik, VDI, driver effektivitet och tillgänglighet, men den viktigaste frågan är hur man “gör det till verklighet”, som upplevs av slutanvändarna själva, sade Parallels verkställande, som tillade att det är ett område IT-företaget kommer att fokusera på med en tvåfaldig värde proposition.

Den första är att peka på att användarna vill ha samma upplevelse när åtkomst appar och information om olika enheter. Den andra är att utnyttja användarnas förtrogenhet med varumärket som gör det möjligt att erfarenhet, sade han, med hänvisning till Parallels Desktop för Mac som ett exempel.

Dzienciol påpekade också det fortsätter att vara växande antagandet av Apple-datorer och dess Macintosh bordsplattform i Asien-Stillahavsområdet och i världen. “Det är en stor möjlighet att fästa att tillväxten som vårt varumärke blir synonymt [med att ge Windows erfarenhet på Mac i], och mobil blir en förlängning av det målet.”

För närvarande erbjuder Parallels betalat mobila app som gör det möjligt för användare att kontrollera en Windows virtuell maskin på distans från en iOS-enhet.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys