Nvidia lanserar GeForce GTX 660 Ti stationära grafikkort för $ 299

Medan all uppmärksamhet ägnas åt extremt hög slutet när det gäller grafikkort – och som är det snabbaste kortet någonsin – inte så många spelare är villiga att betala $ 500 eller mer för dessa kort. Så det kanske inte är lika spännande när de nya high-end teknik sippra ner till mitten av intervallet – det vill säga, om du inte är på marknaden för ett av dessa kort.

Ett typexempel är den nya Nvidia GeForce GTX 660 Ti, som är byggd med samma GK104 GPU (a.k.a. Kepler) som driver den flammande – och dyr – GeForce GTX 680, men kommer att kosta runt $ 299 i stället för 499 $. Självklart kommer du inte få samma prestanda, men om du uppgraderar från en äldre kort kommer fördelarna är uppenbara. Du kommer att få 1,344 CUDA-kärnor, 2GB grafikminne, en 192-bit minnesbuss, och en bas klockfrekvens på 915MHz. Dessa specifikationer är för något referenskort, men anpassade och överklockade kort från Nvidias tillverkningspartners finns.

Så hur GTX 660 Ti prestanda jämfört med AMD Radeon HD 7870 och Radeon HD 7950, två konkurrerande kort som bokstöd den nya Nvidia styrelse i prissättning? Som är mer fallet i dessa dagar, är resultaten blandade från test till test och granskare att granskare (se Anandtech, HotHardware och Toms Hardware) – det finns ingen slam-dunk plocka bland dessa mellanklasskort. AMD har gjort det ännu svårare genom att tillkännage att det skulle ge en BIOS-uppdatering till Radeon HD 7950 som kommer att ge sin Boost programvara överklockningsverktyg, utan tvekan försöker dämpa slag från GTX 660 Ti lanseringen.

Gaming PC-tillverkare har varit snabba att tillkännage stöd för den nya Nvidia-kort, med alla från Cyberpower till Maingear till Velocity Micro nu även GTX 660 Ti som ett alternativ för sina spel datorer. Är du på marknaden för det nya kortet, eller skulle du föredra en av AMD: s mid-range erbjudanden? Låt oss veta i Talkback nedan.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus