Salesforce.com vässar förmåga att lyssna för marknadsföring Cloud, Social Studio

Salesforce.com är Radian6 Buddy Media Social Studio blir en stor uppdatering, eftersom avtäcks i våras.

Redan tippad som en företagsklass system för marknadsföring samarbete, engagemang, publicering och analys sociala media management, är den senaste omgången av uppgraderingar avsedd att ingjuta tyngre doser av social lyssnande och analys.

Service Cloud kunder kan testa sociala Studio på en freemium modell med möjlighet att experimentera med kampanjer på antingen Twitter eller Facebook. Utöver dessa två trogna sociala medier varumärken, Service Cloud nätverkstäckning sociala, håller också på att utvidgas till att omfatta Sina Weibo och Google Plus.

Gordon Evans, vice vd för marknadsföring på Salesforce.com, föreslog via telefon på fredagen att med dessa uppdateringar, kan sociala medier marknadsförare inrätta en enda plats att göra sitt jobb kontra behöva jonglera flera lösningar.

Men Salesforce insisterar dessa CRM-verktyg har mycket större potential än detaljhandeln och servicejobb.

Charlie Treadwell, chef för globala sociala medier på Symantec, belägen hur sociala är viktigt för alla funktioner för kundupplevelse – i goda tider och i dåliga, och allt däremellan.

Utan att nämna namn, Treadwell pekade mot en säkerhetsöverträdelse som uppkommit av en “större återförsäljare” förra vintern, och tillade att Symantec använder sociala Studio för att spåra kund känsla och feedback under surrade-om attacker.

Vi använder sociala att förstå vad dessa frågor är “Treadwell förklaras.

Gregg Johnson, vice VD för produkthantering på Salesforce, upprepade hur dessa nya funktioner uppmuntrar att lyssna på vad som händer på marknaden och hur man dra nytta av dessa möjligheter.

Johnson, betonade Shellshock som gripit rubriker, förra månaden, visar framstående sökord och personligheter på Twitter följs för ytterligare information om ett visst ämne.

Ett pilotprogram för utvalda funktioner kommer att lansera under nästa vecka, följt av allmän tillgänglighet under första kvartalet 2015. Edition baserad prissättning för social Studio börjar på $ 1000 per månad.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Anpassa försäljning, service moln för anslutna appar, Salesforce lanserar Wave analytics moln, Salesforce Winter 15 lägga styrka till autentiseringstjänster, Salesforce.com, Microsoft chefer ytterligare belysa nya molnsamarbete, Salesforce1 ny energi med blixt uppgradera anslutna appar, Hillary Clinton talar nätneutralitet, filantropi i tech, Salesforce färdplan går vidare anslutna appar, Salesforce syftar till att överträffa SAP

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Mer från Dreamforce 2014