Försäljning automation start Apttus höjer $ 108.000.000

Apttus, en tillverkare av citat-to-cash programvara byggd på Salesforce1 plattformen, har tagit upp $ 108.000.000 i C finansierings serien på en värdering av mer än $ 1 miljard dollar, meddelade bolaget tisdag.

Befintliga backers inkluderar Salesforce Ventures, Iconiq Capital och K1 Capital, med Kuwait Investment Authority kommer som en ny investerare.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Grundades 2006, Apttus stroppad i sju år tills en $ 37.000.000 serie A runda i september 2013 följt av en $ 41.000.000 av serie B finansieringsrunda i februari. Företaget är stolt över sin återhållsamhet finansiering och touts uthållig lönsamhet under de senaste nio åren.

Det är en imponerande bedrift för startups i allmänhet, men i synnerhet för dem som försöker att göra det i den hyperkonkurrens försäljning programvara utrymme. Det finns ingen tvekan om att Apttus skyldig del av sin tillväxt till dess relation med Salesforce, men företaget också lyckats hem i ett område där få andra hade gått.

Försäljnings företag process är en ofta en invecklad balans av flera rörliga delar, av vilka de flesta har reimagined flera gånger under sedan starten av cloud computing. Men om det finns en länk i försäljningskedjan som har fått mindre uppmärksamhet än andra, det citatet-to-cash process

För den oinvigde, quote-to-cash är end-to-end process som täcker hela försäljnings livscykel, från produkt- och tjänstekonfiguration att citera skapande, genom kontraktsförhandlingar och undertecknandet av kontraktet, att hantera fakturering, fakturering, order, och slutligen intäkter.

Apttus syftar till att ta alla dessa processer och centralisera dem på ett enhetligt instrumentpanel och integrera data i den bredare försäljnings arbetsflöde.

Apttus säger att det planerar att använda den senaste finansiering för att utöka sin plattform och anställd bas, den senare som understöds av en kommande satellitkontor i Japan. Företaget har även kontor i London, Sydney och Chicago.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september