HP Elitebook Folio 1020: Tunn och robust för företaget Review

1020 är tillgänglig med en hög upplösning (2560 x 1440) pekskärm som är vacker på vår översiktliga granskning enhet. Det är inte lika ljus som andra bärbara datorer vi har testat, men det fortfarande ser bra ut. Knapptryckning är exakt, och interagera med Windows 8.1 är naturligt.

HP Elitebook Folio 1020 specifikationer som granskas

Kliva runt HP Elitebook Folio 1020 du hittar aluminiumhölje som håller ljus är också ganska tålig. HP har införlivat mil-spec ruggedization i denna lilla ram, ett plus för användning i företaget. Det kan lätt stå upp till gupp i vägen för vanliga affärsresenärer. Den något gummerad botten av enheten är en fin touch som ger ett säkert grepp för att hålla den bärbara datorn.

Till vänster om basen är Kensingtonlås port, en fullstor HDMI, USB 3.0, och en microSD-kortplats. Den högra sidan inrymmer ljud in / ut jack, en annan USB 3.0, en dockningsstation kortplats och strömuttaget.

Öppna locket exponerar 12,5-tums skärm, en 720p webbkamera, och tangentbordet och pekplattan. Pekplattan använder HP: s ForcePad teknik som saknar fysiska knappar. Den använder tryckkänslighet för att bestämma när användaren försöker att klicka dynan. Det tar ett tag att vänja sig och ibland utlöser oavsiktliga åtgärder. Vid testning detta krävs att tänka noga på hur händer placerades på handledsstödet som något borsta kanten av pekplattan resulterade i markören flytta runt.

Intel Core M-processor inuti 1020 kör Windows 8.1 fint, med bra prestanda i alla lägen. Den fläktlös konstruktion av Core M är det som gör den tunna bärbara form som möjligt. 1020 inte köra varma trots avsaknaden av en fläkt, även om det skulle bli märkbart varmt under en tung belastning. Detta resultat är med hjälp av 8 GB minne i granskningsenheten. Den 240 GB flash lagring är snabb som håller saker igång snabbt.

Knapptryckning är som förväntat, både med pekskärmen och pekplattan. Detta drar full nytta av Windows, och bör vara ännu bättre när Windows 10 fartyg.

Chiclet nycklar har en trevlig känsla på grund av taktil återkoppling som är bara resistenta tillräckligt. De låga tangenter har rimlig resa att hjälpa till med detta. Det är inte det bästa tangentbordet på en bärbar dator jag har testat men det är bra nog för snabb typning. Det finns en fingeravtrycksläsare på den högra sidan av tangentbordet mellan tangenterna och den främre delen av basen.

Totalt HP Elitebook Folio 1020 är en solid företag kvalitet laptop, men det faller kort på flera områden. Batteritiden är inte så bra som vi fick endast genomgående cirka sju timmar på en laddning i våra tester. Det kommer inte att pågå hela dagen, särskilt när de reser. Förväntat bättre batteritid tack vare Core M-processor och var förvånad över att finna att det inte längre.

robust hårdvara

CPU: Intel Core M-5Y71, Display: 12,5-tums pekskärm, 2560 x 1440, Minne / lagring: 8 GB / 256 GB, portar: 2 USB 3.0, HDMI, dockningsplatsen, ljud, makt, microSD, Anslutningar: Wi fi (a / b / g / n / ac), Bluetooth 4.0, Batteri: 36 Wh, observerade 7 timmar, Mått: 12,2 x 8,27 x 0,62 inches, Vikt: 2,68 pund

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Som nämnts, är inte idealiskt för ForcePad Teknik HP används med pekplattan. Det är alltför ojämn och vid provning jag kände aldrig bekväm med det. Jag upplevde också många hoppar av markören som påverkade det arbete jag gjorde, även efter att känsligheten vägen ner i inställningarna.

Det tredje området där 1020 understiger är den glansiga skärmen. Det är inte värre än andra bärbara datorer med liknande skärm men som är gemensamt med dem den glansiga skärmen är mycket reflekterande i starkt ljus. På 1020 den påverkan användbarhet inte bara utomhus i solljus men även när man arbetar i ljusa rum inomhus.

HP Elitebook Folio 1020 är en väl uppbyggd bärbar dator som passar för företaget. Det är en av de tunnaste företag grade laptops, och inte offra mil-spec ruggedization i processen. Det har anständiga prestanda och uppfyller förväntningarna i alla utom ett fåtal områden.

ThinkPad X250 recension: arbetshäst för väg krigare, Händerna på med Lenovo Yoga 3: Kvick prestanda och Superfritt

HP Elitebook Folio 1020 prissättning börjar på $ 1249 från HP. Den granskning enhet som konfigurerats är $ 1649.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Ta det för en spin

Mindre än perfekt

den magra

HP Elitebook Folio 1020 G1 – 12,5 “- Kärn M 5Y71 – Windows 8.1 Pro 64-bit – 8 GB RAM – 256 GB SSD – med HP dockningskontakt till Ethernet / VGA-adapter