Inga genvägar till Act skydd av personuppgifter efterlevs

Vi har haft diskussioner med olika kunder på, Singapore kommande Personuppgiftslagen, och en vanlig fråga är om det finns en magisk kula att säkerställa en kommer att vara i enlighet med lagen.

Den rättfram svar är att det finns ingen.

Vissa tror att de kan utarbeta ett magiskt ord eller någon klausul och de är klar. Andra tror att de kan delta i ett föredrag och handlingen sker. Jag önskar att det var så lätt. Du kan inte återhämta sig från en hosta lyssnar på en medicinsk föreläsning, likaså du kan inte garantera att genom att delta i ett seminarium.

Medan lagen föreskriver standarder inom olika områden för datainsamling, det finns flera skäl till varför överensstämmelse är inte så enkelt en övning. Låt ingen underskatta uppgiften.

Först är de flesta organisationer som redan samla in data och har sina rutiner på plats. Var och en av dessa metoder kräver granskning i ljuset av den nya lagstiftningen – det finns ingen one-size-fits-all. Efterlevnad frågor samt tillämpliga undantag alla spelar in.

För det andra, de flesta, organisationer, redan har insamlade data och behandling av uppgifter som samlats in före och efter det att lagen kommer att passera kan variera. Sålunda kräver denna övning någon omfattning och navigering. Mitt minne går tillbaka till några stämningar i USA där upptäckten gavs och banker som var bara alltför glada att säga ingen information fanns – bara för att upptäcka senare ett förråd med fler backup band.

För det tredje, efterlevnad är alltid en pågående övning. Effektiv efterlevnad kräver efterlevnad att vara ett sätt att leva, inbyggd i en organisations DNA. Och arbetet med att bygga denna kapacitet i varje organisation, om evolutionsteorin är att döma, kommer att ta tid.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna