Intel kranar Kinas Rockchip att nötkött upp tablett portfölj

Intel blir mycket allvarligare om sin strategi mobil hårdvara, tillkännager en nykläckta affär med kinesiska halvledartillverkare Rockchip på tisdag.

Spelplanen är att pressa fram en ny serie nybörjar Android tabletter som körs på Atom processor chips med Intels 3G-modem teknik, vilket resulterar i en ny Intel-märkta mobil System-on-a-chip (SOC) plattform.

Rockchip kommer in för att hjälpa på designsidan, särskilt när det gäller synpunkter på skärmstorlekar och formfaktorer, som i sin tur kommer att påverka prissättningen.

Både Intel och Rockchip kommer även att ansvara för att sälja quad-core Sofia 3G-plattform till sina respektive OEM och ODM kunder.

Intel inte avslöja de finansiella villkoren i avtalet, med hänvisning till pågående samtalen.

Ställ att rulla ut i etapper under de kommande månaderna, dessa nya tabletter också avsedd att hjälpa nötkött upp Intels, Sofia familj för nybörjar och prisvärda mobila enheter.

Den första lanseringen är planerad till fjärde kvartalet i år när dual-core 3G version fartyg de första. 3G och LTE versioner av quad-core SoC erbjudande kommer att följa under första halvan av 2015.

Tidigare i år, meddelade Intel två Sofia mobila SoCs, med integrerade cellulära basebands, en dual-core Atom med integrerad 3G, kommer ut i slutet av detta år, och en quad-core Atom med integrerad 4G LTE, som kritiserades för nästa år. Syftet med affären med Rockchip är att få en quad-core del med 3G på marknaden snabbare.

Intel förutspår returer för PC, datacenter enheter senare i år, Intels Q1 bra nog, fortfarande optimistisk företag

Denna produkt verkligen är tänkt att sitta i [mellan] där som en quad-core med 3G, “Intel vd Brian Krzanich sade på uppföljningskonferenssamtal.” Det är rent rikta rätt produkt med rätt funktioner till höger kostnaden för denna marknad.

, Detta kommer att tillverkas av TSMC, ett kontrakt chipmaker som de andra två Sofia chips redan meddelat, eftersom den använder modemteknik som Intel förvärvade från Infineon, som var avsedd för TSMC process. År 2016 Intel planerar att ta sin tillverkning av Sofia chips in-house.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Prissättningen har inte tillkännagivits ännu.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Intel fortsatt positiv

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada