Intel: Vi ska vinna vår beskärda del vs. ARM även med Windows 8

Intel CFO Stacy Smith sade på onsdagen att företaget inte frukta Windows 8 på ARM-arkitekturen och att det kommer att vinna sin beskärda del av tabletten verksamheten.

I sitt tal vid Citi Global Technology Conference, var Smith frågade om hur Microsofts Windows 8 kommer att påverka bolaget. Windows 8 kommer också att spela bra med ARM-arkitekturen, som används av mobila enheter.

Smith dela Windows 8 i två delar — arvet PC-versionen som spelar att Wintel — och en bege sig in mobila enheter.

Du måste skilja ut Windows 8 i sina två komponenter. Det finns en Windows 8 som kommer att vara för PC och för Ultrabooks.

Det är där gamla program är aktiverade. Du kommer inte att se ARM inom detta segment av marknaden och det är där vår historiska styrka bara köra formfaktorer, driver kisel innovation, köra mer prestanda och bättre funktioner som jag tror kommer att vara till nytta för oss. Det kommer att vara mycket fördelaktigt för Microsoft. Så mycket hand i hand där.

Sedan finns det Windows 8 som riktar sig till tabletter och enheter. Saken det är att det gör det möjligt för Intel Architecture-baserade tabletter och produkter i detta segment av marknaden och så ur det perspektivet är det mycket spännande för oss. Vi tror att det kommer att vara en bra produkt. Vi tror att vi kommer att ha några bra produkter som riktar sig till den del av marknaden där vi verkligen kan börja att visa våra kisel kapacitet, så det är bra.

Vi vet att det kommer också att vara ARM-enheter där och nyckeln för oss finns det bara leverera mer prestanda i denna form faktor, fler funktioner i den formfaktor. Vi tror att det gör det möjligt för oss att göra bra. Vi vinner vår beskärda del av aktien och vi får betalt för vår teknologi.

Den stora frågan kretsar kring hur intäkter ser ut för båda varianter av Windows 8. Om Windows 8 på datorer och ultrabooks tuffar längs fint Intel kommer att bli bra. Skulle PC-försäljningen fortsätter att försvagas och tabletter blir en dominerande formfaktor, kommer Intel måste upend ARM. Det börda kan vara svårt med tanke på att ARM är i grunden den primära arkitektur för mobila enheter. Det återstår att se om Intels “bättre kärnor” strategi översätter till mobila enheter, som egentligen bara behöver vara tillräckligt bra.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september