Kvartals tablet PC transporter att falla för första gången någonsin

Även transporter av bärbara datorer i första kvartalet 2014 var bättre än väntat, på grund av den kommersiella PC uppdateringscykel och Windows XP migration, transporter av pekdatorer, på 56 miljoner enheter, minskade jämfört med samma period år för första gången, enligt till NPD Displaysearch Quarterly Mobile PC sändning och prognos rapport.

; Inte vara en bonehead: Kör antivirusprogram på din Mac

Flera toppmärken rapporterade svaga Tablet PC leverans resulterar i Q1, delvis som en följd av nya produktlanserings förseningar och som ett resultat NPD Displaysearch har sänkt sin prognos för Tablet PC-leveranser under 2014 till 285 miljoner enheter.

“Tablet PC efterfrågan 2014 är påverkas av fallande efterfrågan på sju tum klasstorlekar i tillväxtregioner och i Kina, där många lokala white-box märken har upplevt lägre än väntat leverans tillväxt”, säger Hisakazu Torii, vice VD , smart program forskning på NPD Displaysearch.

De flesta stora märken har nyligen minskat sina affärsplaner för 2014. Det finns en risk att ersättningscykeln för pekdatorer kommer att förlänga bortom 1-2 år intervall om varumärken kan utveckla mer attraktiva användningsscenarier.

Körning hösten är konkurrensen från 5,5-tums-och-större smartphones som konkurrerar mot 7-7,9 tum pekdatorer, och förväntas dämpa efterfrågan genom 2018.

Enligt rapporten, enhets aktie för 7-7,9-tums Tablet PC visar toppade på 58 procent under 2013, och detta nu kommer att minska gradvis under 2014 och därefter. Stora namn varumärken förväntas övergå till större skärmstorlekar, med transporter av 8 till 10,9-tums Tablet PC omkörning 7-7,9 tum pekdatorer 2018.

Dessutom hävdar rapporten att 11-tum och större tabletter kommer att överstiga 10 procent av marknaden 2018, och att större skärmar kommer bidra till att stärka Tablet PC vinster.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Datorn är inte död, och OEM behöver för att få redo för den kommande uppgraderingen superstorm, inte vara en bonehead: Kör antivirus på din Mac, Q & A: Att byta från Windows till Mac, varför Windows 8: s användning andel är så låg, och varför det är verkligen inte så illa, Top Android tabletter (juli 2014 upplagan), Top Android smartphones (juli 2014 edition), The problemet Android: Användare behöver inte vill spendera pengar, 12 sätt att förbättra Android batteritid, Vad är rätt ( och fel) med Amazon Fire Phone

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner