Linux KVM Virtualisering kommer till IBM Power-servrar snart

Sedan 2007, när Linux 2.6.20-kärnan släpptes, har Linux har sin egen inbyggd hypervisor: Kernel-based Virtual Machine (KVM). Vad var trevligt om det var att det gjorde virtualisering lätt om du kör virtuella maskiner (VM) på Intel eller AMD-processorer med virtualiseringstillägg Intel TV eller AMD-V, respektive. Vad var inte så trevligt var att de var de enda marker du kunde köra KVM på. Nästan ett år sedan, IBM lovade att de skulle port KVM till sin high-end Power Architecture. Nu är Big Blue redo att leverera på sina löften.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

I en blogg utstationering, Jim Wasko, chef för IBM: s Linux Technology Center, sade “att en Power Systems version av KVM, PowerKVM, kommer att finnas tillgänglig på IBM: s nästa generations Power Systems servrar inställda för Linux före utgången av kvartalet.”

Portning KVM till Power har inte varit lätt. IBM har arbetat hårt på det sedan 2011. Källor säger att PowerKVM kommer att finnas tillgänglig både från Red Hat och SUSE i sina huvud företag Linux-distributioner, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) och SUSE Linux Enterprise Server (SLES).

IBM tar alla dessa problem, förklarade Wasko, inte bara för att öka dess användning i öppen källkod miljön. Först “Linux-användare ville ha en” bekant “look-and-känsla för virtualisering och andra, molnlösningar kräver KVM flexibilitet, prestanda och Openstack integration. Vi inser också att för dem som föredrar att arbeta i en ren Linux-miljö, som arbetar med KVM är mycket önskvärt. ”

Vikten av att Openstack nämna kan inte underskattas. Wasko tillade: “Precis som Linux, KVM för Power utnyttjar den underliggande hårdvaran, inklusive multi-threading, stor minnesstöd, en rad av I / O Det kommer också med Kimchi -. En grafisk öppen källkod verktyg för enkel virtualisering av enkla konfigurationer . Större konfigurationer som moln kan hanteras med Openstack-baserade verktyg. ” PowerKVM tydligt tänkt att hjälpa till att bygga Openstack moln på Ström servrar.

 Berättelser

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

IBM kommer att få KVM Linux virtualisering till makten 2014, IBM att föra Linux KVM virtualisering till ström server linje, Linux Foundation antar Open Virtualization Alliance och KVM, Openstack Bäst operativsystem: Ubuntu Linux, Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform 4.0 är här

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys