Live webcast: Patriot Act och myten om en säker europeisk moln

Bokmärke 30 juni, mina damer och herrar, som jag formellt inbjuder dig att ansluta sig till webbplatsen i en direktsändning med uppgifter om effekterna av lagar USA: s terroristbekämpning på Europas molninfrastruktur och längre bort.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

Min forskning fokuserar på den effekt som USA Patriot Act har på företag, branscher och universitet utanför USA, framför allt i Europa. Det tog bara blyg av ett år för att forska och skriva (och kansli), och är väl över 8000 ord fördelade på fem tjänster.

Det är en hel del att ta i – jag kommer att ge dig det.

Så, i hopp om att detta arbete kan vara så tillgänglig för så många som möjligt, gå både mig själv och David Gewirtz, hemsidan regering krönikör, i en direktsändning.

Oavsett om du är en överstyrman, ett universitet tjänsteman, ett företag eller ens en vanlig medborgare som jag själv, är detta webcast för dig.

USA är hem för världens största teknikföretag – som Apple, Google och Microsoft. Genom att erbjuda molntjänster från enkla lager till komplexa webbapplikationer, stora mängder data in och lämna USA varje dag.

Men uppgifter i europeiska datacenter, som skyddas av stränga EU-uppgifter lagar, fortfarande kan vara känsliga för statlig tillsyn av amerikanska myndigheter.

Håll dig uppdaterad med webbplatsen igeneration

Du kan också följa igeneration inlägg på Twitter, eller liknande Facebook-sida för att hålla den inom sfärer av dina flöden. Du kan också, med din webbplats medlemskap, prenumerera på igeneration inlägg via e-post (timme, dag eller vecka), och RSS-flöden om du fortfarande använda dem.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst