MakerBot slutar tillverka sina egna 3D-skrivare, snedstreck arbetskraft

MakerBot har planer på att sluta tillverka sina egna 3D-skrivare, och istället lägga till ett annat företag.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

MakerBot är ett av de första företagen som utvecklade och tillverkade 3D-skrivare inte för industrin, men för enkla hem entusiasten. Med utgångspunkt i denna nisch på marknaden intresset för 3D-utskrifter exploderade. och konsumenter över hela världen plötsligt hade tillgång till 3D-skrivare som inte bryter banken.

Men det verkar allt detta är på väg att förändras.

På måndagen meddelade 3D-utskrifter specialist ett nytt partnerskap med Jabil, S: t Petersburg, Florida-baserade tillverkningsföretag. MakerBot ger Jabil produktionsområdet i MakerBot 3D-skrivare inom en snar framtid, medan MakerBot kommer att fokusera på utbildning och prototyper.

MakerBot skyller en volatil marknad för flytten, som är en av ny VD Jonathan Jaglom största beslut hittills. Den verkställande tog över från Jenny Lawton i mars.

Arbeta med Jabil kommer att positionera oss att bättre hantera den snabba förändringen i vår bransch och minska våra tillverkningskostnader att konkurrera mer effektivt i en global marknad “, Jaglom säger.” Vi räknar med att anta en flexibel tillverkningsmodell ger oss möjlighet att snabbt skala upp eller ner baserat på marknadens krav, utan de fasta kostnader som är förknippade med att upprätthålla en fabrik i New York City.

Detta är dåliga nyheter för nuvarande MakerBot anställda som verkställande medger nedskärningar är hotande som en del av övergången, som kommer att slutföra under de kommande månaderna. Det finns ingen tillgänglig information om hur många fabrikspersonal står inför yxan, men några viktiga jobb inom logistik, reparation, planering, kvalitet, och verksamheten kommer att sparas.

Moderbolaget Stratasys, som förvärvade MakerBot för $ 403.000.000 2013, fortsätter att styra rodret omvandla företaget, men utan tillverknings hörnsten, kommer det att bli intressant att se om MakerBot som ett välkänt varumärke förblir relevant i framtiden.

Läs vidare: Top Picks

Fords självkörande bil tar rädslan för att köra i mörker, USA förlag brand skott på ad-blockerande Brave webbläsare, Steam censurerar pirat chattar, meddelande länkar, Nokia att hugga tusentals jobb i hela världen, kontaktlösa betalningar kommer en flygning nära dig

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?