Media Review

Alla VoIP-program har sina egenheter. Media s är att du måste ha Netscape Smartupdate aktiverat för att kunna använda den nya webbaserade tjänsten. Varför, är bolaget inte kan säga. Det finns också en nedladdningsbar programvara, men Media koncentrerar sin utveckling på sina webbaserade tjänster.

Du loggar in med din e-postadress och ett lösenord för att få tillgång till den kostnadsfria provtjänsten, som ger dig samtal till USA. För att ringa utanför fri rättegång, måste du ansöka om en PIN-kod, ladda upp ditt konto med minst $ 10 (£ 6,86) och använda VoizFone tjänsten.

Köra webbaserad tjänst kräver att du bryter de flesta av principerna för god säkerhet: i Netscape måste du slå på Smartupdate, medan i Internet Explorer måste du aktivera alla former av ActiveX.

Även då vi kunde inte få tjänsten att arbeta med någon större säkerhet. Till att börja med, kan du inte använda VoizFone över BT: s NAT-baserad ADSL-tjänsten. Vi har inte heller över uppringd, med hjälp av en topphastighet 56Kbit / s modemanslutning. Vi kunde höra telefonen ringer och den person svar, men efter att ingendera sidan kunde höra någonting. Hjälpfilerna identifiera denna typ av problem som beror på paketförluster.

Vi var också ointresserad med brist på små spetsfundigheter som är gemensamma för andra tjänster. Media ger inget sätt att kontrollera ljudnivåer, till exempel, helt enkelt berätta att se till att de är tillräckligt hög för att ljudet ska vara tydlig.

Det finns några extra, men inklusive integration med ICQ för sin diskussion programvara, telefonkort och skickas röstbrevlåda. Media har även företagstjänster, inklusive röst möjliggör webbplatser, snabbröstmeddelanden, röstgratulationskort, och en mängd olika varianter av sina konsumenttjänster.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator