NSW in för digitala ekonomin översiktsplan

New South Wales vice premiärminister Andrew Stoner har idag avslöjat vem som skulle leda branschen arbetsgrupp som ansvarar för att utveckla statens tioåriga digitala ekonomin strategi.

I sitt tal vid Growth toppmötet GAP årliga idag avslöjade Stoner att den digitala ekonomin arbetsgrupp skulle styras av Glenn Wightwick, chef för IBM Research and Development Australien.

Stoner sade att Wightwick s arbetsgrupp kommer att utveckla en 10-årig strategi för att främja statens digitala ekonomin, med särskild inriktning på digitalt innehåll och dess tillämpningar, informationstjänster dataanalys och smarta nät – en uppgift som Wightwick är väl lämpad för efter hans omfattande arbete i IBM: s “smartare planet” initiativ.

Industri handlingsplaner och industri arbetsgrupper kommer att identifiera vad både industrin och regeringen kan göra för att stärka viktiga NSW industrier i ansiktet av utmaningar inom Australien och utomlands.

“Dessa Industri handlingsplaner kommer att hjälpa oss återuppbygga NSW ekonomi från grunden” Stoner sade i dag.

Den digitala ekonomin arbetsgruppen är en av fem branschspecifika arbetsgrupper tillkännagavs i dag, med regeringen välja tillverkning, professionella tjänster, internationell utbildning och forskning, och turism som fyra andra viktiga industrier satt för ett uppsving.

Den ställföreträdande premiärministern sade att de slutliga industri handlingsplaner från de fem arbetsgrupper är kommer att släppas nästa år och kommer

Regeringen är inställd på att tillkännage flera medlemmar i den digitala ekonomin panelerna kort.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Disposition en vision och utvecklingsstrategi 10 år för varje bransch, med omedelbara prioriteringar som ska behandlas under 2012, Identifiera drivrutiner för, och hinder för tillväxt och innovation, inklusive de som orsakas av statliga praxis, detalj ett program och mekanismer för att regeringen och industrin att uppmuntra tillväxtsektor, konkurrenskraft och innovation, Innehåller nyckeltal inklusive tydliga tidsplaner och riktmärken för att övervaka utvecklingen.