Oracle tillkännager planer på att expandera verksamheten i Indien

Efter i fotspåren av IT Majors Microsoft, Google och Apple Inc, USA: s globala datateknik bolag Oracle har presenterat planer på att upprätta en state-of-the-art campus centrerad i Bengaluru, Indien IT-kapital.

Det kommer också att öppna nio inkubation center för att stödja nystartade i landet och tåg över en halv miljon studenter i Indien för att utveckla datavetenskapliga färdigheter genom Oracle Academy. elev utbildning initiativet förväntas ge ett uppsving för regeringens “Digital Indien” och “Skill Indien” program.

Safra Catz med Narendra Modi. (Statsrådets kansli, Indiens regering.)

Tillkännagivandet gjordes efter Oracles Global CEO Safra Catz uppmanade premiärminister Narendra Modi i Delhi. Under mötet informerade hon premiärministern på Oracles planer på att expandera sin verksamhet i landet.

Narendra Modi, som uppskattade Oracle initiativ, twittrade: “Oracle planerar att öka #MakeInIndia, stärka Indiens ställning som ett världsledande design och tillverkning nav.”

Oracle har varit verksamt i Indien under de senaste tre decennierna, men detta var första gången meddelade bolaget så stora planer som sammanföll med Ms Catz flick besök i landet.

Den nya campus i Bangalore, den största utanför sitt huvudkontor i Redwood Shores, Kalifornien, kommer att spridas över ett område på 2,8 miljoner kvadratfot och förväntas bli centrum för sin verksamhet i hela Indien. Mer än 11.000 anställda från olika områden, bland annat teknik, försäljning och marknadsföring, global support och finansiering och rådgivning, kommer att konvergera på den högteknologiska plats.

Företagets nio regionala program och teknik inkubation centra kommer att ligga i Bengaluru, Chennai, Gurgaon, Hyderabad, Mumbai, Noida, Pune, Trivandrum, och Vijayawada att stödja entreprenörskap och utveckling av innovativa startups. De kommer att tillhandahålla programvara, verktyg och utbildning för nya mjukvara och teknikföretag som använder Java och Oracle-plattformen.

Dessa initiativ, som Oracle kommer att investera $ 400 miljoner är i tandem med tänkande av Indiens globala digitala ledarskap. “Oracle har varit i Indien i över 25 år och under den tiden vi har vuxit våra investeringar enormt”, säger Catz.

I själva verket representerar Indien nu vår näst största anställd bas utanför USA, med nästan 40.000 nuvarande anställda och ytterligare 2.000 aktuella lediga jobb. Vi satsar över $ 400 miljoner i Bengaluru öppnar nio inkubation centra och utbildning en halv miljon studenter varje år under denna expansionsfas att stödja Indiens enorm tillväxt. Vi gör i Indien “för resten av världen.

“Jag är särskilt entusiastiska över inkubation centra som kommer att inrymma stora mjukvara och tekniska kapacitet, verktyg och utbildning för att hjälpa lansera nya tekniken startups byggts utnyttja Java och Oracle-plattform” Catz sade i ett uttalande.

“Ökad mångfald och skapa möjligheter för kvinnor inom teknik börjar med att investera i STEM och datavetenskaplig utbildning för flickor”, sade hon och tillade att studenternas lärande och utbildning har varit ett fokus på Oracle för mer än 20 år, och företaget utökar sin läroplan att inkludera flickor-endast program.

Oracle Academy har slagit sig ihop med över 1700 indiska utbildningsinstitutioner att föra datavetenskaplig utbildning och driv kunskap, innovation, kompetensutveckling och mångfald i teknikområden. Genom dessa samarbeten har mer än 3000 lärare i landet utbildad i Java och databas förra året. Med den senaste tillkännagivandet kommer Oracle Academy expandera sin partnerskap till en annan 1000 institutioner i Indien, med ett mål att nå 500.000 studenter årligen.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Abhinav Hi-Tech College of Engineering vid Hyderabad är en utbildningsinstitution som har samarbetat med Oracle. “Oracle är en känd institution och dess utbildning kommer att vara professionell. Sådana aktiviteter kommer definitivt att hjälpa eleverna att förbättra sina datakunskaper”, säger ordförande Koteswara Rao

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september