På festen jakt

Vem kan räkna Vegas? A sin stad som har förvandlats till en “familj destination.” Sådan paradox. Och samma märkliga sorts dikotomin spelade sig på tisdagskvällens Comdex partyscen.

Över på UNLV Thomas & Mack Center, var datanörd mår bra genom att göra bra – på den traditionella Chili Cook-off. Detta är en händelse som även i denna gemensamma, lyckas andas bra rent nöje.

Sponsras av programvara maker Micrografx, företag tävlar om att koka upp årets bästa potten av chili, allt för att gynna National Center for Missing and Exploited Children, som genom en kombination av teknik, generositet och ren beslutsamhet, har hittat mer än 140 saknas barn sedan starten 1990.

Saker fick heta – och inte bara på grund av jalapenos. Tidigare Dallas Cowboys QB Danny vit och baseball stora Steve Garvey undertecknade autografer. Och sedan ch-ch-ch-chili äta förvandlas till en föreställning av Ch-ch-ch-Chakka Khan, Khan, Khan.

Scenen var inte så hälsosamt, dock över på stranden, en juke joint, som värd för en part rubricerades av B.B. King. Blues är om bein ‘människa – grundläggande, Lowdown, unpretentiously människa. Och publiken det lockade var just det: Bikini-klädda servitriser hängande massor av öl. De flesta av männen rökte massor av cigarrer. B.B. gav ut undertecknade kopior av Lucille, sin gitarr, tidlösa, liksom gitarr behärska sig.

Men även bland B.B. ökända blues, fanns det hopp – att Comdex “Generation Nästa, som visade sig big-time för denna händelse, uppskattar blues. B.B., förresten, vet datorer. Vi sprang in honom på ett plan en gång – plocka bort på sin egen IBM ThinkPad.

Vissa saker förändras aldrig. Servitriser på stranden klagade de aldrig hade sett en folkmassa som tippas så dåligt – en perenn rap mot allvarliga datanörd som vänder ut för Comdex.

Fråga: Vad gör Las Vegas och högteknologiska biz har gemensamt? Svar: Båda byggdes på chips och silikon. (Quip kommer artighet av Beach sympatisk DJ.)

Det var utan tvekan Comdex mest star-spangled natten – särskilt på Hard Rock Cafe. Det är där Computer Shopper, Tome postorder PC-tillverkare, höll sitt 12: e årliga Best Buy Awards. Det tog upp en jättestor $ 1.000.000 för Morgondagens Barnen, en välgörenhetsorganisation som syftar till att hjälpa barn med cancer och sällsynta blod och skelettsjukdomar.

Och det gjorde det med stjärnglans – 100 megawatt Star Power. Diana Ross härskade. Och Sinbad, komikern, seglade framför sig. Han är en rolig man. Han är en techie, också.

Sinbad riffed ut dessa högteknologiska en liners: “.. Se demo fungerar även om produkterna inte Vi kom inte till Comdex för sanningen” Och … “Vad är skillnaden mellan en dator säljare och en bil säljare: Ens utanför.

Vinnare för mest exklusiva parti går till Panasonic och dess moderbolag Matsushita Electric. Matsushita USA: s nya VD, Yoshinori Kobe, och hans bästa nordamerikanska chefer behandlade 30 reportrar till en mjuk sälja om skrivare, skärmar och DVD-enheter.

Och reportrarna gärna lämnas till talk-fest i utbyte mot vad de fick i gengäld: kaviar, musslor och fina, fina viner. Och vi menar bra. Presiderande var världsberömda mästare sommelier Barry Levin.

Hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, hårdvara, Lenovo bloats upp Android med Microsoft Office och Skype, datorer,? Lenovo förblir positivt trots sex procent 1Q17 intäktsminskningen, rörlighet, Moto Z Force Droid Edition recension: splitter display, batteri för att hålla, och funktionell modulär design

När det gäller vin – vintage kostar $ 35 ett glas – det flödade fritt. Vår egen ZDTV producenten John Gilles vann en ritning som tillät honom att smaka en $ 1200 flaska 1961 Chateau Lafite Rothschild, förmodligen årgång av århundradet. Gilles betänkande om hans $ 300 glas vin: Mycket lovande på näsan, men en besvikelse på mållinjen.

På tal om målet … Vi måste få denna rapport till ett slut, och få lite sömn inför onsdag natts … part scen.

John Dodge, Shauna Sampson, John Gilles, Jim O’Brien, och Sean Silver bidragit till denna rapport.

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Lenovo bloats upp Android med Microsoft Office och Skype

? Lenovo förblir positivt trots sex procent 1Q17 intäktsminskningen

Moto Z Force Droid Edition recension: splitter display, batteri för att hålla, och funktionell modulär design