Queensland regering begår AU $ 12,5 för att bekämpa it-brottslighet

Queensland Regeringen har aviserat en AU $ 12.500.000 engagemang för att ta itu med IT-brottslighet och potentiella hot som riktats mot statens IT-infrastruktur.

Under fyra år, kommer multimiljon dollar investering användas för att bilda en ny enhet Cyber ​​Security och hålla den igång för att ge ytterligare skydd av regeringens system.

I sitt tal vid tvåparti Utilities, Innovation kommittén i Canberra på onsdag, Queensland minister för innovation, vetenskap och den digitala ekonomin Leeanne Enoch vetenskap och sade att det var viktigt att fortsätta att bygga arsenal mot cyberbrottslingar som använder allt mer sofistikerade former av datateknik och tekniker.

“Det behövs en säkerhetsåtgärd för att fortsätta att skydda regeringens data och system i framtiden eftersom vi inte är immuna mot denna typ av brott. I själva verket, regeringar världen är ofta ett mål för förövare”, sade Enoch.

Vi vill skydda mot framtida cyberattacker av statliga system och data, ledarskap och stöd till myndigheter och stärka deras förmåga att reagera på potentiella säkerhetshot.

Enoch räknar med att enheten kommer att se större övervakning av framtida trender i cyberbrott från hela världen.

“Detta är inte nödvändigtvis brottslingar från vår egen bakgård, kan potentiella hot kommer från var som helst i världen och vi måste förstå dessa hot när de uppstår”, sade hon.

Delstatsregeringen CIO Andrew Mills sade enheten Cyber ​​Security, som kommer att verka från Chief Information Office, skulle ge oberoende expertråd till regeringen.

“Kontoren kommer fortsätta att ansvara för sin informationssäkerheten och den centrala it-teamet kommer att ge stöd och vägledning liksom ledarskap”, säger Mills.

I november, TAFE Queensland upplevde ett brott som resulterade i personuppgifter om tusentals statens TAFE studenter utsatta.

Bagatelliserar överträdelsen, Queensland justitieminister Yvette D’Ath insisterade på att överträdelsen inte avslöja känslig information såsom ekonomi eller kreditkortsuppgifter.

[Vi] övertygade om att den tillgängliga informationen som har hackats är mycket låg nivå uppgifter i de flesta fall “, säger D’Ath.” I den här informationen är information som annars skulle finnas på andra offentliga webbplatser som Vita sidor och så vidare.

Men D’Ath sade säkerhetsskäl, skulle regeringen inte bekräfta exakt vilken information som hade blivit hackad.

Det påstods i december att den australiska Bureau of Meteorology (BOM) hade drabbats av en stor brott.

Den BOM sade dess system var fullt fungerande och tillförlitliga svar på påståendet, men på den tiden var det tystlåtna.

Tidigare denna månad, men representanter från BOM inför senaten Miljö och kommunikationskommittén, sonderade på den rapporterade brott, med BOM VD Rob Vertessy säga att det hade förekommit några avbrott alls till BOM tjänster på grund av eventuella brott mot säkerheten.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

“Jag kan säga några saker, är det första att det inte har förekommit några säkerhetsrelaterade störningar i vår leverans av tjänster till våra IKT-system alls – det är det första”, sade han.

Det andra är att det är välkänt i hela internet och de system som vi alla löper i regeringen och näringslivet att det finns en rad aktörer hot där ute som kräver gradvis förbättrade säkerhetstillstånd för dessa organ för att minimera riskerna för kränkningar.

Alla avdelningar har dem från tid till annan, och det är pekats ut av direktoratet för australiska signaler och är den underliggande viktigt för oss alla att införa skärpt säkerhetsarrangemang.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer