Rapport: Google att ge användarna mer kontroll över Android appbehörigheter

Google är ute efter att ge mer makt till folket, de människor som använder Android-appar på telefoner och tabletter som är. Istället för att ha något annat val än att acceptera de behörigheter som ges till en ansökan från byggherren, kan du kunna välja vad en app kan göra – eller inte kan göra – i framtiden.

Värdera “personer med insyn i ärendet,” Bloomberg rapporterade att förändringen kommer. Om det är korrekt, förväntar sig att höra detaljer senare denna månad när Google håller sin årliga utvecklar evenemang som kallas I / O. Företaget planerar en 2,5 timmars inledningsanförande där det kommer att dela de senaste nyheterna för sina olika plattformar, inklusive Android och Chrome.

En sådan förändring skulle ge finare kontroller till appar så att användarna kan avgöra vilka tjänster, data och maskinvara och applikations kan använda.

Kanske du inte vill att din favorit tangentbord appen får åtkomst till webben, till exempel: Du kan teoretiskt inaktivera Wi-Fi och mobilt bredband till tangentbordet. Eller kanske du inte vill att Facebook för att få tillgång till telefonens samtalslogg.

I själva verket har några program varit kända för att använda webbåtkomst även när du inte tror att de behöver allt.

Tidigare denna månad, dök en rapport som visar att vissa fria Android-appar ansluter tyst till mer än 2.000 ad och användare spårning platser.

Genom att låta enheten ägare att hantera appbehörigheter med finare kontroll, är mindre troligt att hända denna situation. Naturligtvis, kommer människor måste aktivt använda kontrollerna. Som det ser ut nu, jag misstänker att mycket få människor granska behörigheterna appar de installerar. Stället en flyktig blick – i bästa fall – är den vanligare situationen.

Lägga finare behörigheter kontroll för Android-appar är egentligen bara början på en bättre upplevelse, då. Google kommer att behöva utbilda människor om hur man bättre hantera appbehörigheter och förklara betydelsen av sådana åtgärder.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Detta är inte första gången Google har enligt uppgift varit ute efter att justera appbehörigheter erfarenhet.

Engadget konstaterar att redan 2013, Google ingår dolda inställningar för att ge användarna mer kontroll. Vissa tredjepartsutvecklare har sedan skapat program för att använda dessa inställningar, slå Google Play Store och du kan se eller ens installera någon av dessa om du inte kan vänta på Googles egen lösning.

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, säkerhet, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, säkerhet, Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år