Red Hat och Cisco Unify Virtualisering, HP går för skrivbordet.

Tillkännagivandet i veckan att Red Hat och Cisco samarbetar för att integrera Ciscos Virtual Network Link med Red Hat Enterprise Virtualization har ett betydande mervärde till datacenter förenkling löftet att Cisco vill leverera med sin Unified Computing Initiative och produkter.

Tight integration mellan Cisco Virtual Interface Card och Red Hat kernel-baserad VM hypervisor kommer att ge kunderna kontroll av en konsekvent virtualiserad nätverk som kan hanteras, genomförs och distribueras genom antingen säljarens virtuella hanteringsverktyg. Du kan få alla detaljer i den röda hatten pressmeddelandet här.

Så vad innebär det för Cisco främsta konkurrent i konvergerade nätverk utrymme, HP? HP och Red Hat har ett partnerskap går tillbaka nästan ett decennium att leverera Enterprise Linux-lösningar, men Red Hat också formellt meddelat att det var att stödet för Intels Itanium-processor, hjärtat av HP: s topp-slutet serversystem som av Enterprise Linux 6, Red hat flaggskepp operativsystem.

Visst, x64-servrar är en mycket större marknad för HP än deras Itanium-baserade Superdomes, men Red Hat Linux är ett ledande aktör på storskalig Enterprise Linux distributioner, med många av dessa kunder även mål för HP high-end-servrar. Och Linux är en växande marknad för företagsservrar i USA.

Så vad HP gör? På HP Tech Forum i Las Vegas denna vecka, meddelade HP många samarbeten med leverantörer av virtualiseringsprogram och ett fokus på en komplett skrivbordsvirtualisering infrastruktur, som det beskrivs som nästa steg i sin konvergerade inställning infrastruktur. Och en gång av partnermeddelanden var Red Hat Enterprise Virtualization 2.2, som liksom att kunna stödja virtualiserade Windows och Linux-servrar, innefattar även Red Hat Enterprise Virtualization för stationära datorer, vilket möjliggör införandet av en fullständig Virtual Desktop Infrastructure.

Så det ser ut som HP fortsätter sitt samarbete med Red Hat, och medan Ciscos ta på konvergerade infrastrukturmarknaden fortsätter sin satsning på frammarsch i serverteknologi och distribution, är HP drar nytta av deras befintliga närvaro på servermarknaden att fokusera energi på ny teknik för skrivbordsvirtualisering. Och så striden fortsätter.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner