Samsung att injicera $ tio miljard in halvledar verksamhet 2015

Samsung planerar att injicera så mycket som $ 10. miljarder kronor under 2015 i sin halvledarverksamhet, som aldrig tidigare skådad efterfrågan fortsätter att driva tillväxten i bolagets bästa resultaten division.

Förra året investerade vi cirka 10 biljoner won [$ 9360 miljoner] i minnes halvledare “, säger Jeeho Baek, vice vd för Samsungs halvledardivision, under ett konferenssamtal med analytiker.” Vi planerar att behålla samma volym i år. Vi har satt DRAM och NAND produktion förhållande till 7-3, men kommer att hantera detta på ett flexibelt sätt beroende på efterfrågan, framöver.

Samsung ökar sin produktionskapacitet för minneschip. En ytterligare linje som kommer att producera DRAM byggs på Hwaseong, dess knutpunkt för minneschip produktion i Sydkorea, som kommer att slutföras i slutet av året.

Den sydkoreanska tech jätte planerar att påbörja byggandet av en ny fabrik i Pyeongtaek, Sydkorea, nästa månad. Man planerar att investera 15,6 miljarder won i den nya fabriken 2017, samma år som det är preliminärt satt att starta produktion.

Världens näst största halvledarleverantören planerar också att öka utbudet som använder 3D V-NAND. Endast Samsung och japanska Toshiba har kommersialiseras 3D V-NAND, som staplar celler vertikalt inom ett chip för att öka lagringskapaciteten i samma utrymme.

Baek sade företaget kommer att erbjuda nya 3D V-NAND solid state-enheter (SSD) som syftar till konsumenterna genom den andra halvan av året, samt nästa generations erbjudanden för företag-syftar varor.

Samsung befäst sin ledande position inom SSD förra året. Enligt marknadsundersökningsföretaget IHS, Samsung Electronics höll 34 procent marknadsandel för 2014, med en omsättning på $ 3,996 miljarder dollar – dubbelt så mycket som tvåan Intel, som skrivit $ 1,99 miljarder segmentet.

Förra året lanserade Samsung en mängd 3D V-NAND SSD för företaget. Senior Vice President sade samtal med klienter går smidigt, och han förväntade sig en ökning i order under andra halvan av året.

Samsung insiders sade företaget har slutit leveransavtal behandlar Google och Amazon att leverera SSD för den senares datacenter. Samsung SDS, IT tjänster arm för Samsung-gruppen, även kommer att använda Samsung-tillverkade NANDs när man bygger servrar för klienter.

Rival beslutsfattare Toshiba, Hynix och Micron har just börjat driva upp insatserna för att kommersialisera 3D V-NANDs, men har ännu inte gå med i striden, vilket sannolikt kommer att bidra till priserna är stabila, vilket gör att Samsung att fortsätta att skörda höga marginaler i området .

För mobila klienter, men utbudet kommer fortfarande att vara 2D NANDs. Samsung tror 2D NANDs är ännu mer lämpligt för mobila uppsättning produkter, sade Lee Myung-Jin, chef för IR, under telefonkonferensen.

“För hög integration, hög tillförlitlighet NAND blinkar kommer vi att använda V-NANDs, och för mobila och konsumentprodukter, kommer vi att använda 2D NANDs och säkra kompetens inom både produktlinjer,” sade Lee.

Enligt Gartner, växte den globala halvledarmarknaden 7,9 procent förra året till $ 339.811.000.000. Minnessegment växte 16,9 procent och ledde tillväxten, sade det.

Samsungs kontrakt chip företag, som kallas System LSI, kommer sannolikt att njuta av ett uppsving i vinst också. Dess övergången till 14-nanometer FinFet process inför rivaler har hjälpt clinch nya kunder.

Samsung kommer att producera chips för Apple, Qualcomm och Nvidia, både i 14-nanometer och 20 nanometer processer, för dennes nästa generations chips, insiders har sagt.

 Korea ()

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet