Samsungs hungrig “för förvärv, FoU för ny tillväxt

Samsung Electronics vill satsa mer pengar för ny teknik tillväxt och en del av det kommer att vara mer aggressiv i fusioner och förvärv samt R & D;. M & A kommer att sträva efter att stärka nuvarande företag, säker talang och hitta nya möjligheter, sade Lee Sang -hoon, vd och CFO på Samsung Electronics. Företaget har redan spenderat omkring 1 miljard US $ investera i 14 företag sedan 2010, vilket har varit “något konservativ”.

Lee sparka igång Samsungs första Analyst Day sedan 2005 i Seoul som streamas live. Händelsen betraktas som en plattform för bolaget att bättre kommunicera med investerare och analytiker, bland hängande aktiekurser och avkastning.

Samsung har för närvarande en kontant hög på omkring 50 US $ miljarder kronor, vilket är cirka 20 procent av börsvärdet och har lockat klagomål från investerare av att vara på en nivå för högt på deras bekostnad. Enligt Lee kommer krigskassa nu förbereds för “betydande investeringar” i strategisk teknik, fusioner eller förvärv.

“Vi planerar att avsätta en betydande del av vår årliga kassaflödet i capex och FoU för att säkra framtida tillväxt och avkastning för aktieägarna”, säger Lee.

Trots en mer aggressiv hållning att investera mer för, tillväxt, Samsung meddelade också en mer generös utdelningspolicy att dela ut sin fria kontanter.

Samsung kommer att fördubbla sin utdelning till cirka 1 procent av sin aktiekurs, jämfört med 0,5 procent förra året. Detta förhållande skulle ses över vart tredje år för att spegla förändringar i affärsförutsättningar, tillade CFO,. Den nya strategin är en intressant balans så många snabbväxande mode företag, särskilt inom teknik som Google, vanligtvis skygga från att erbjuda utdelning till förmån för investerar sina extra pengar.

Samsung kommer att investera 14 US $ miljarder, forskning och utveckling, i slutet av 2013, jämfört med US $ 8 miljard i 2010, sade CFO. Ett viktigt fokusområde kommer att bör förbättra sin kompetens på mjukvara för att matcha sina styrkor i hårdvara.

Lee noterade bolaget har gradvis skifta fokus på investeringar från att göra vinster på befintliga marknader till “ny skapelse marknaden”, och kommer att “fortsätta denna strategi inom en snar framtid”. Detta betonades i ett exempel senare tas upp av JK Shin, VD för IT och mobil kommunikation, som påpekade Samsung skapade “fonblet” marknaden, även känd som phablets.

I den mobila utrymme, Samsung förväntar sig, utbyggnaden av LTE-Advanced (LTE-A) nätverk, över den utvecklade världen att driva luren försäljning på marknader som redan har en hög nivå av smartphone penetration.

Sydkoreanska elektronikföretag rullar ut en massa av företagets produkter, en varumärkeskampanj, renodling sitt kanalprogram och anställer från andra tungviktare.

Samsung har också satsat stort på patent front, sade Lee. “Som produkterna blir mer komplexa, antalet, är på uppgång, vilket leder till en större exponering mot patentrisker, patenttvister.

Under 2010 har företaget inrättat en immateriell center att centralisera sina patent förmåga ansträngningar, tillsammans med landsnivå IP centra runt om i världen. CFO tillade Samsung nu också rep i sin in-house team av patentexperter, vilket nummer cirka 600, i den nya produktutvecklingscykel “på planeringsstadiet.” Bara förra månaden, Samsung var bland Android luren beslutsfattare tillsammans med Google som var; stämda av Rockstar patent konsortium, – som ägs av Microsoft, Apple, BlackBerry, Ericcson och Sony. Detta kom bara några veckor efter Samsung sa att det skulle, inte längre ta rivaler till domstol, över vissa fall patentintrång för de kommande fem åren.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Balansera tillväxt vs utdelning

Spendera mer på FoU

Patentskydd planering