Senaste finansiering värden Airbnb stående hotel jätte Marriott

Online boende start Airbnb kan snart vara värt $ 25,5 miljarder efter en höjning på $ 1,5 miljarder sin senaste finansierings satsning, en källa nära affären till AFP.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

En grupp amerikanska och kinesiska fonder deltog i diskussionerna, som syftar till att utöka Airbnb erbjudande i Asien, enligt källan, som bad att inte bli namngiven.

Medlen är General Atlantic, Tiger Global Management, Kleiner Perkins Caufield & Byers, GGV Capital, Horizon Ventures, Hillhouse Capital Group, och Kina Broadband.

Affären skulle kunna tillkännages så snart som nästa vecka, tillade källan.

På $ 25,5 miljarder, skulle Airbnb vara värt mer än hotell jättar Marriott ($ 20,90 miljarder), Starwood ($ 14 miljarder), och Wyndham ($ 10,01 miljarder). Hilton Worldwide är värderad till $ 27,7 miljarder dollar.

Airbnb inte äger en enda hotell, vandrarhem, eller till och med en säng, utan gör det sina pengar genom att ta tre procent av transaktionen från fastighetsägaren, och 6-12 procent av transaktionen från resenären på de två parterna utbyta tjänster.

Med en användarbas på mer än 35 miljoner resenärer har Airbnb sagt att försäljningen har stigit från $ 250 miljoner till $ 850 miljoner loppet av två år, även om inga planer på en börsintroduktion har aviserats av företaget.

Airbnb prognos $ 25,5 miljarder värdering kommer att se företaget sällar sig till taxi service start Uber, som för närvarande försöker att höja mer än $ 1,5 miljarder nästa finansieringsrunda för att se själv beskrivna samåkning företag värderas på $ 50 miljarder dollar.

Australiensiskt arbetarparti lanserat ett diskussionsunderlag tidigare i år som undersökte Australien delnings ekonomi och fördelarna med peer-to-peer-marknaden, liksom de potentiella regelverk som kan behöva vidtas.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Shadow biträdande kassör Andrew Leigh sade i diskussionsunderlaget att medan den federala oppositionen stöder lik av Airbnb, den tror befintliga regler måste åtgärdas.

Statliga myndigheter i Australien är också att engagera sig, med New South Wales Finansminister, tjänster, och Property Development Dominic Perrotet också uppmana regeringar i Australien för att göra mer på en rättslig grund för att rymma och integrera nya tech startups som Airbnb och Uber på den lokala marknaden om man vill landets ekonomi att blomstra.

Millennials är en generation som pris tillgång över ägandet, har de höjts att åka med Uber, att semestra med Airbnb, för att samla in pengar med kicken, och att låna från SocietyOne “, sade Perrottet.” Dessa företag skapar en ny grupp av vad jag kalla vardagliga entreprenörer.

Bara förra veckan meddelade NSW oppositionsledaren Luke Foley sina planer på att införa en privat medlem Bill att reglera samåkning tjänster, såsom de som erbjuds av Uber, uppmanar delstatsregeringen för att omfamna den digitala tidsåldern.

“Folk röstar med fötterna -. Hundratusentals används Uber förra året och allmänheten bör vara fri att välja vilka tjänster de vill utan rädsla för vedergällning från regeringen”, säger Foley.

“Parlamentet bör reglera för att skydda konsumenter och förare genom att införa vissa grundläggande normer. Vi måste hitta sätt att uppmuntra och underlätta gemensam konsumtion.”

Fotodelning och meddelandehantering app snapchat hade sin värdering knuten runt $ nitton miljard efter att tillkännage sin avsikt att höja $ 500.000.000 tidigare i år. Denna värdering kom ungefär ett år efter snapchat hade vänt ner en $ 3 miljoner uppköpserbjudande från Facebook, den sociala mediejätten istället knäppa upp karl meddelandeplattform WhatsApp i februari förra året för $ nitton miljarder dollar.

Personifierade pinning plattform Pinterest nyligen värderas $ 11 miljarder efter att ha säkrat mer än $ 367.000.000 i sitt bud för att höja $ 577.900.000 tidigare i år. Den digitala scrapbooking-stil service vänder sig till mer än 70 miljoner månatliga besökare, med mer än 30 miljarder länkar, bilder och idéer uppladdade av sina användare.

med AAP

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera