S’pore SMB saknar skal i molnet antagandet

Brist på intern kompetens och ovilja att anamma nya IT-erbjudanden stoppar små och medelstora företag (SMB) i Singapore från att hoppa på cloud computing tåget trots initiativ för att öka adoption, noterade branschiakttagare.

Enligt John Ong, Check Point Software Technologies regionchef för södra Asien, en av de främsta anledningarna till SMB inte utnyttjar cloud computing är att de inte har den nödvändiga IT-kompetens för att hantera en sådan utplacering.

SMB, i allmänhet, ser ut i molnet erbjudanden är “kontroll, enkelhet och flexibilitet”, men några av de aktuella produkterna på marknaden kan vara alltför komplicerat för småföretag att anta, sade han i sin e-post.

Till exempel, citerade Ong exempel Amazon Web Services (AWS) och hur det har en “mycket förväg cloud computing arkitektur” som kräver lämplig teknisk kompetens för att veta hur man konfigurerar för genomförandet. Detta trots AWS API: er (application programming interfaces) är öppet tillgängliga, tillade han i sin e-post.

Den verkställande påpekade också att små och medelstora inte har budgetarna för att hålla stora IT-team, vilket gör att attrahera och behålla talanger så mycket svårare.

“Bristen på kompetens i kombination med något så esoteriska som cloud computing, som inte är så väl ledade icke-IT-folk jämfört med e-post eller surfa, menar SMB kommer att tveka att anta den,” sade Ong.

SMB i “survival mode”, en annan industri insider, Sophia Yong, kommit överens med Ong om hur ekonomiska begränsningar, i kombination med en aversion mot ny teknik, har spelat en roll i att hindra molnet antagandet bland Singapore SMB.

Den affärslösningar chef för people sade att vissa SMB inte uppfriskande sina IT-resurser som inte alla företag är ute ur “survival mode” nödvändig av 2009 recession.

“Dessa företag kan ha en missuppfattning att införa ny teknik kommer att äta i deras bottom line”, förklarade hon.

Andra, men kan vara bra och ser inget behov av förändring, tillade hon.

Chris Wong, en lokal IT-administratör, illustrerade detta tänkesätt när han delade att hans företags hållning gentemot det är “om det inte är trasigt, laga det inte”.

“Även om företaget har gjort vinster, har några chefer driva verksamheten varit mindre än entusiastisk om att förnya IT-verksamhet. Även förslag på e-post migration kasta bort eftersom de är obekväma med tanken på att låta andra hantera våra data,” han utarbetade.

Dessutom IT-team, som består av tre andra kollegor förutom honom, skulle tillbringa större delen av sin tid upprätthålla befintliga verksamheter och har lite fritid att undersöka moln migration, medgav Wong.

Cloud utbildning som behövs, för att ta itu med några av dessa hinder för moln adoption, kallas Ong för mer moln utbildning – inte bara för att ge expertis till IT-proffs, men även för företag att lära sig mer om aktuella tekniktrender.

“Några värd e-postleverantörer använder Amazons moln för att ge backend redundans för värd e-post. Till en SMB, kan de inte ens vet att de använder cloud computing, bara att deras e-post tjänst som tillhandahålls av dessa värd e-postleverantörer fungerar bra, och är kostnadseffektiv, “han observerade.

På den lokala regeringens syfte har det varit hårt arbete för att underlätta företagens journies till molnet, Yong påpekade.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den Infocomm Development Authority of Singapore (IDA) och Singapore Infocomm Technology Federation (SITF), till exempel, är för närvarande mitt i förbereder en molnstandarder som syftar till att ta itu med viktiga frågor såsom säkerhetsöverenskommelser och servicegrad, konstaterade hon.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer