Information Demokrati vs informations Anarchy

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Framgångsrika Business Intelligence har alltid handlat om att förhandla rätt avvägningar mellan behoven hos enskilda affärsmän och behoven i organisationen som helhet.

År 2001, Bernard Liautaud, grundare av självbetjäning BI pionjär BusinessObjects skrev en bok som heter eBusiness Intelligence: Turning information till kunskap till vinst som diskuterat dessa kompromisser. Han drog analogin med system för regeringar, som illustreras av en informationsstyrning kvadrant som beskrivs val mellan Information Diktatur, Information anarki, och informations demokrati *.

BI tekniken har tagit ett stort steg framåt sedan boken kom ut ett decennium sedan. Men spänningarna mellan IT och verksamheten och behovet av kompromisser har kvar, och vi ser nu den senaste generationen av analyser som kämpar med samma frågor.

En stor del av den senaste tidens tillväxt i business intelligence marknaden har varit i området av “data discovery” verktyg som drar nytta av i-minnesteknik för att tillåta användare att snabbt mosa upp data från flera källor och utforska den interaktivt och visuellt utan att behöva skapa nya “frågor” för varje steg.

Dessa verktyg är ofta entusiastiskt antagits av företagsanvändare som en reaktion mot byråkratin och begränsningar av centrala IT-organisationer, som uppfattas som informations diktaturer där tillgång till uppgifter koncentreras i händerna på ett fåtal.

Även om dessa data upptäckt har befogenhet affärsanvändare på ett nytt sätt, har det också infört nya faror i form av informations Anarchy enligt definitionen Liautaud

Att ge företagsanvändare mer frihet att få tillgång till och använda information kan resultera i fler misstag och dubbel än det är bekväm med, men alternativet är ofta värre. Affärsmän fattar beslut med otillräckliga data eftersom de inte kan vänta på långsamma IT-processer, Business folk måste inse att optimera bara sin egen informationsanvändning och tillgång kan skada förmågan hos organisationen som helhet att få en tydlig bild (detta är “BI tragedi”)

Information anarki resultaten för individer eller hela avdelningar tar sina informationsbehov i sina egna händer. Som företag växte mer konkurrenskraftiga under de senaste åren, insåg avdelningschefer de behövde bättre information för att göra bra affärsbeslut. De insåg att den information de kunde upphandla av glashus av IT-avdelningen skulle vara olämpliga.

En vanlig bieffekt av sådana verktyg är nya data silor, där varje grupp eller avdelning sammanställer sina egna siffror, vilket resulterar i inkonsekventa data och dubbelarbete

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

I likhet med den korta men kortlivade fall av anarki i världshistorien, är uppkomsten av informations anarki ofta följs av en kort period av eufori. Avdelningar som sätter upp sina uppgifter silor är kort entusiastiska över deras begränsade lösning, tills den tidpunkt när någon i företagsledningen får två rapporter med inkonsekventa data från olika avdelningar och ifrågasätter giltigheten av informationen. Den okoordinerade silo strategi förr eller senare kommer att resultera i datakonsistens frågor, medan lite säkerhet verkställighet på dataåtkomst är möjlig.

Ännu värre, “Data förläningar” kan uppstå som ersätter centrala IT med fler lokala flaskhalsar. Vissa kallar detta skapandet av en ny “informations aristokrati” – och det är svårt att läsa alla lovord för nya “Data Scientist” roller utan oroande att vi skapar ett nytt lager mellan affärsmän och den information de behöver för beslut. Som Liautaud uttryckte det ett decennium sedan

Chefer och andra företagsledare är “tacksamhetsskuld till nummer-knaprande guider specialutbildade med rapportering, analytisk och statistisk programvara installerad på sina datorer.” Konceptet var att öka användningen av information till många fler företagsanvändare … dock mycket snabbt, denna teknik-skolad kader av individer blev, utan att veta det, informations diktatorer en annan sort.

Företagen bör sträva efter att kombinera konsekvent information styre med decentraliserad tillgång till data och beslutsfattandet. Liautaud kallade detta “informations demokrati” och det liknar vad Gartner kallar nu styrs uppgifter upptäckt: plattformar som behandlar både affärs användarnas krav på användarvänlighet och företagens IT-drivna krav.

Enligt Gartner, är loppet nu på mellan nyare uppgifter upptäckt leverantörer och traditionella leverantörer för att ge dessa plattformar. Kunderna data upptäckt försäljare

vill utöka användningen och även standardisera på data upptäckt plattformar för sina större företag BI installationer men tycker att det i många fall dessa plattformar … saknar nödvändiga funktioner företag i förhållande till styrning, administration och skalbarhet, bland annat.

Och under tiden

Den nuvarande IT-centrerad BI och analys plattform ledare, som för närvarande “egen” den installerade basen marknadsandel … försöker ändra på det genom att fokusera sin nya investeringsprodukt på affärsanvändardriven uppgifter upptäckt och analys.

Naturligtvis är någon form av demokrati hårt, just därför att det kräver ständigt uppdaterade kompromisser mellan olika grupper. Det viktiga är att bygga ett system som alla respekterar, även om de inte alltid som resultatet. Detta kräver i sin tur att både IT- och affärsfolk inser att vissa kompromisser är nödvändiga. Till exempel

Slutligen är det alltid om verksamheten behöver, inte den tekniska plattformen. Liautaud bok ger några tidlösa råd till någon som kämpar med sin business intelligence syn

Slagord kan komma och gå och teknik utvecklas. nyckeln processen förblir dock densamma: anställda behöver tillgång till, analysera och dela data på sin verksamhet, i syfte att stödja sina beslut med hjälp av saklig information. Följande fem strategiska rekommendationer bör hållas i minnet av företagsledare som deras företag bygger en business intelligence-system

* Howard Dresner, fd Gartners analytiker som myntade termen “business intelligence” i dess moderna mening, använde en liknande modell i sin 2006 bok The Performance Management Revolution

[En version av detta inlägg först dök upp på Business Intelligence blogg]

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september