Kickstarter hyr journalist att sondera implosion av “mest finansierade” projekt

Med hänvisning till en brist på öppenhet, har kicken hyrt en journalist för att utreda fel i en självständig mini-drönare projekt som höjde $ 3.500.000 om crowdfunding platsen november förra året.

mera robotteknik

Robotics, Consumer Watchdog kräver öppenhet från Uber för autonom fordonsprovning, Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

Moment Group, tillverkare av olycksaliga Zano drönare, förmedlade nyheten om projektets död via en uppbackare endast efter förra månaden

Efter att ha undersökt alla alternativ som är kända för oss, och efter att ha begärt professionell rådgivning, har vi gjort det svåra beslutet att fullfölja en borgenärs frivillig likvidation.

Vissa 12.000 personer backas Zano, vilket gör det kicken mest finansierat projekt i Europa. En av drone s lockande funktioner var en myllrande förmåga som gör det möjligt flera av enhetens att arbeta tillsammans självständigt. Funktionen var en stor magnet för videofilmare som vill fånga flera olika vinklar av ett skott.

Trots att flera prototyper byggdes, enligt uppgift till en kostnad av cirka $ 45.000 vardera, fann vridning Groups litet team kan det inte massproducera Zano för den förväntade pris på $ 300. Innan projektets officiella död, vridning Groups VD nyligen avgick på grund av hälsoproblem och “oförsonliga skillnader”.

Backers har uttryckt frustration över åtdragning koncernledningen för bristande insyn, men kritik har också riktats mot kicken. Vissa uppbackare känner att Zano egentligen aldrig haft en chans att lyckas. De skyller kicken för att inte göra mer att granska huruvida den walesiska start påståenden var trovärdig och för att inte återbetala sin del av den framgångsrika kampanjen för att jilted uppbackare.

Kick försökte att ta itu med denna kritik i ett brev

“Precis som ni, vi mycket frustrerad av vad som har hänt med det här projektet.” Brevet förklarar att kicken kontaktade åtdragning Group veckor före offentliggörandet att projektet hade misslyckats med att uppmuntra företag att bli mer kommunikativ.

Den crowdfunding Företaget bekräftar nu att den har anställt journalisten Mark Harris att undersöka vad som gick fel. Harris har skrivit för butiker som MIT Technology Review och IEEE Spectrum.

Den primära målgruppen för berättelsen är 12.000 uppbackare av projektet, även om jag kommer också att göra historien tillgänglig för allmänheten när jag har slutfört det, troligen i mitten av januari, “Harris skrev i en Medium inlägg med titeln” En ovanlig Provision.

För nu är det enda som är klart här: Crowdfunding är riskfylld verksamhet. Backers akta.

Konsument Watchdog kräver öppenhet från Uber för autonom fordonsprovning

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag