Läs om varför Ducati lopp framåt med privata moln och virtualisering hastighet som närmar sig 100 procent

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen VMware.

SAP Runs VMware tillhandahållande virtuella maskiner för att stödja komplexa kurser, Fallstudie: Hur SEGA Europe använder VMware att standardisera molnmiljö för globalt distribuerade Spelutveckling, Tysklands största resebyrå Startar en virtuell resa för att få Branch Office det under kontroll, virtualiserade skrivbord Spur användning av “ge dig egen enhet” i skolor, låta Always-On tillgång till utbildning resurser, från VMworld, Kosmetika Giant Revlon utnyttjar kraften i privata moln att producera imponerande besparingar och kostnads ​​Undvikande, från VMworld, NYSE Euronext på Hybrid Cloud Vision och strategi Bakom kapitalmarknads Community Platform Vertikal Cloud

H ög prestanda motorcykel designer och tillverkare Ducati Motor Holding har i hög grad utökat sin användning av virtualiserings och fortkörning mot ökad privat molnarkitekturer.

Med en servervirtualisering hastighet som närmar sig 100 procent, har Ducati anammat virtualisering snabbt under bara de senaste åren, med resulterande fördelarna med ansökan flexibilitet och minskade kapitalkostnader. Som ett resultat har Ducati också anammat privata moln modeller nu över både dess racing och gata cykel företag.

Om du vill veta mer om de tekniska och produktivitets fördelarna med virtualisering och privata moln, vi sällskap av Daniel Bellini, CIO på Ducati Motor Holding i Bologna, Italien. Han intervjuade av Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions. [Upplysningar: VMware är en sponsor av BriefingsDirect podcasts.]

Här är några utdrag

B Ellini: Förmodligen de flesta människor vet om Ducati och det faktum att Ducati är en global aktör inom idrotts motorcyklar. Vad vissa människor kanske inte vet är att Ducati inte är ett mycket stort företag. Det är ett relativt litet företag, som säljer lite mer än 40.000 enheter per år och har cirka 1000 anställda.

Samtidigt har vi alla komplexiteten i ett multinationellt verkstadsföretag i termer av produktkonfiguration, supply chain, eller distributionsnät artikulation. Virtualisering gör det möjligt att matcha alla dessa affärsmässiga krav med tillgängliga mänskliga och ekonomiska resurser.

G ardner: Vissa människor gillar att successivt flytta in virtualisering, men du har flyttat in mycket snabbt och är nästan 98 procent. Varför så fort?

B Ellini: På grund av företagets struktur. Ducati är ett privatägt företag. När jag kom till företaget 2007, hade vi en mycket aggressiv strategisk plan som täckte företag, process och teknik. Med tanke på de mål som vi skulle möta på bara tre till fyra år, var det absolut nödvändigt att agera snabbt i virtualisering för att göra det möjligt för alla andra produkter. G ardner: Naturligtvis har du många interna system. Du har design, utveckling, tillverkning och supply chain, som ni nämnde. Så det finns stor komplexitet, om inte mycket stor skala. Vilken typ av program inte vettigt för virtualisering?

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

gamla program

B Ellini: De enda program som inte är relevanta för virtualisering är äldre applikationer, program som jag kommer att avfärda. Om man tittar på ansökan fotavtryck, jag tror inte att det finns något program som inte går in virtualisering.

G ardner: Och nu till denna uppfattning av offentliga moln kontra privat moln. Gör du båda eller en mot den andra, och varför mix som du valt?

B Ellini: Privat moln är redan en realitet i Ducati. Under vår privata moln, levererar vi tjänster till alla våra kommersiella dotterbolag. Vi levererar tjänster till vår monteringsfabrik i Thailand eller vår racingteamet på racing arenor. Så privat moln är redan en realitet.

När det gäller offentliga moln, ärligt, jag har ingen sett någon verklig nytta i den offentliga moln ännu för Ducati. Min förhoppning från offentliga moln skulle vara att ha något som har virtuell obegränsad skalbarhet, både uppåt och nedåt.

Min idé är något som kan ge praktiskt taget obegränsad makt när det behövs och kan gå ner till noll omedelbart, när den inte behövs. Detta är något som inte har hänt ännu. Åtminstone det är inte något som jag har fått ett förslag från en partner ännu.

G ardner: Hur säkerhet? Finns det fördelar för säkerhet och kontroll över din immateriella egendom i den privata moln som är attraktiva för dig?

B Ellini: Säkerhet är något som är gemensamt för alla applikationer. Jag skulle inte säga att det finns ett visst samband mellan den privata moln och säkerhet, men vi tar alltid hand om säkerheten som en del av någon design vi tar till produktion, både i den privata moln eller bara för internt bruk.

G ardner: Och eftersom Ducati är ofta i framkant av design och teknik när det gäller dina högpresterande motorcyklar, särskilt i racing domän måste du vara innovativa. Så med nya applikationer och ny teknik har virtualisering i ett privat moln tillåtit att röra sig snabbt för att vara mer flexibelt som ett företag i den totala mening?

B Ellini: Detta var nytta nummer ett. Flexibilitet och smidighet var nytta nummer ett. Vad vi har gjort under de senaste åren är helt otroligt jämfört med vad tekniken var dessförinnan. Vi har kunnat distribuera applikationer, lösningar, tjänster och nya arkitekturer i en otroligt kort tid. Det enda krav innan det var noggrann ordning och infrastrukturplaneringen, men efter att ha gjort det, resten har varit otroligt snabbt, jämfört med föregående period.

G ardner: Det är också min uppfattning att du producerar mer än 40.000 motorcyklar per år och det är viktigt för dig att vara effektiv. Hur har virtualisering hjälpt dig vara försiktig när det gäller att hantera kostnader?

begränsade investeringar

B Ellini: Virtualisering har gjort det möjligt för oss att stödja verksamheten i mycket komplexa projekt och utbyggnader, att leverera infrastruktur lösning i en mycket kort tid med mycket begränsad nyinvesteringar, vilket alltid är en sak som vi måste ta hänsyn till när vi gör något nytt. I ett företag som Ducati, vara effektiva, är mycket noggrann och känslig om kassaflöden, är en mycket viktig prioritet.

Den privata moln och virtualisering särskilt har gjort det möjligt för oss att stödja verksamheten och att stödja tillväxten av företaget.

G ardner: Låt oss titta lite på framtiden, Daniel. Vad sägs om att tillämpa vissa av dessa samma värderingar och förmåner till hur du levererar applikationer till kunden själv, kanske desktop virtualisering, kanske mobila klienter i stället för datorer eller helfet kunder. Några tankar om var molnet kan du vara innovativa i hur man kan producera bättre klientmiljöer för användarna?

B Ellini: stationära klientvirtualisering och de nya mobila enheter är några saker som är på vår agenda. Faktiskt, vi har redan använder skrivbordsvirtualisering för några år, men nu ser vi till att tillhandahålla tjänster till användare som är borta och hög efterfrågan.

Den andra saken är mobila enheter. Vi ser en hel del utveckling och nya idéer där. Det är något som vi följer noggrant och tätt, och är något som jag tror kommer att visa sig i något verkligt sannolikt under de kommande 12-18 månaderna i Ducati.

G ardner: Alla tankar eller visdomsord för dem som genomför virtualisering nu? Om du kunde göra detta igen, är det något som du kan göra annorlunda och att du kan dela för andra när de närmar detta.

B Ellini: Mitt förslag skulle bara anamma det, testa den, utforma det klokt, och tror på virtualisering. Ser tillbaka, det finns inget som jag skulle vilja ändra i förhållande till vad vi har gjort under de senaste åren. Mitt sista råd skulle vara att inte vara rädd av den initiala investeringen, vilket är något som kommer att återbetalas i en otroligt kort tid.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen VMware.

Du kanske också är intresserad av

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys