Linkedin ger stämningsansökan för att stoppa robotar stjäla sin data

Linkedin har över 259 miljoner användare över hela världen och 84 miljoner medlemmar i USA. Det är bekymrad över att inte alla användare är verkliga, och har lämnat in ett klagomål till domstolen i stadsdelen norra Kalifornien, hävdar att platsen har varit “förorenad” med falska användarprofiler.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Klagomålet kretsar kring Link påstående att sedan maj 2013 “tusentals okända personer och / eller enheter som använder olika automatiserad program (ofta kallade” bots “) har registrerat tusentals fejkade Linkedin medlemskonton, och har extraherat och kopieras data från många medlem profilsidor “.

Data skrapning är mot användaravtalet av Linkedin och många andra sociala nätverk plattformar.

användaravtalet, som Facebooks, sägs att användarna ska ha endast en Linkedin-konto vid varje given tidpunkt, och kommer att använda sitt riktiga namn på kontot.

Linkedin stämmer enligt Computer bedrägeri och missbruk lagen (KAFF), Digital Millennium Copyright Act (DMCA) och California strafflagen eftersom den anser att dessa robotar underminerar dess integritet som en plattform.

Linkedin har investerat “avsevärt” i sin rekryterare produkt, och det anser att det har behövt satsa mycket tid och resurser för att “utreda och svara på denna försummelse”.

Linkedin Recruiter produkten är en betald för service som gör det möjligt för huvudet jägare och företagens rekryterare att upptäcka kandidater. Denna tjänst är betalas av över 16.000 företag.

I juli 2013 skrev jag om hur Linkedin kloner visar vår önskan att ansluta. Jag hade blivit kontaktad av en av dessa klonade konton. Jag accepterade anslutning av nyfikenhet.

Jag ville se varför en befälhavare i den kanadensiska armén vill ansluta med mig. Kanske den kanadensiska armén ville anställa mig som konsult. Genast märkte jag att det fanns oegentligheter i den klonade konto.

Jag kontaktade den verkliga befälhavaren, och kom i kontakt med Linkedin för att försöka få den klonade kontot stängs. Det tog två veckor upprepade uppmaningar till Linkedin innan den stänger av klonade konto.

Linkedin har kontroller för att förhindra automatiserade uppgifter skrapning inträffar. Dess Fuze och Sentinel program övervaka misstänkta aktiviteter och begränsa den verksamhet som enskilda användare kan initiera på webbplatsen.

Oroande, medgav Linkedin att under maj och juni 2013 var sitt robots.txt-fil kringgås. Dess “UCV” system, som använder CAPTCHA att kontrollera om en användare är äkta, också kringgås.

FUSE, vilket begränsar volymen av aktivitet för konton kringgicks, och Sentinel, som klockor för successiva framställningar från IP-adresser, var också kringgås.

Linkedin var nås av robotar som körde på virtuella maskiner värd på Amazon Web Services. Linkedin kan stämning Amazon att upptäcka vem som ligger bakom attackerna.

Om Linkedin inte fullfölja skaparna av dessa robotar, kan den potentiella skadan på dess trovärdighet vara enorm.

Användare som betalar för premium-tjänster kommer att vända sig till platser som levererar bättre sökresultat. Linkedin-användare som använder webbplatsen för att hitta nya jobb kommer att gå någon annanstans för att främja sin karriär.

Linkedin måste driva dessa okända “DOE tilltalade” – och upptäcka vilka de är. Huruvida dessa inte ägs av konkurrerande nätverkssajter eller skadliga Pranksters är irrelevant.

Linkedin fortsatta förmåga att generera intäkter beror på sitt goda rykte för riktigheten i sin användarbas.

I händerna på automatiserade bots, kommer det att få valuta för ingen.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport