Microsoft att döpa SkyDrive efter att ha förlorat varumärkes skärmytsling

Microsoft kommer att bli omprofilering SkyDrive dess moln lagring tjänst, efter förlusten av ett varumärke strid med British Sky Broadcasting Group över “Sky” namn.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Som rapporterats den 31 juli av The Verge Tom Warren, har Microsoft beslutat att inte överklaga den senaste tidens förluster och kommer att döpa SkyDrive i stället för kamp för namnet.

En gemensam pressmeddelande från Microsoft och British Sky Broadcasting (BSkyB) förklarade beslutet. Från den frigör

“Enligt uppgörelsen kommer Microsoft inte fullfölja den planerade överklagande av detta beslut och Sky kommer att tillåta Microsoft att fortsätta att använda SkyDrive namn för en rimlig tidsperiod för att möjliggöra en ordnad övergång till ett nytt varumärke. Avtalet innehåller också ekonomiskt och andra villkor, vars detaljer är konfidentiella. ”

Microsoft tjänstemän inte säga när de planerar att döpa SkyDrive eller vad det nya namnet för tjänsten kommer att vara.

Uppdatering: Jag antar att det betyder SkyDrive Pro kommer också att få ett nytt namn, också.

BSkyB, delägt av News Corp, vann intial domen, i England och Wales högsta domstol mot Microsoft över intrång “Sky” varumärke tidigare denna månad.

BSkyB är en av de största leverantörerna av betalda tv-abonnemang i UK och Europa. Sky har börjat tillhandahålla mobila applikationer och online streamingtjänster för att försöka utöka sin stora kundbas och förbli konkurrenskraftiga med hänsyn till vad en genomsnittskonsument förväntar sig nu. Dessa nya tjänster råkar också använda molnbaserad teknik. Dessutom använde företaget att erbjuda sina egna molnbaserad lagringstjänst, Sky Store & Share, innan du stänger i december 2011.

Detta är inte första gången Microsoft att behöva byta en av sina varumärken på grund av en namntvist.

2012. Microsoft släppte “Metro” namn, som det hade använt för att hänvisa till sin nya formspråk och användargränssnitt för Windows och Windows Phone. Företags tjänstemän sade Metro var bara en kodnamn, även om det var allmänt används i marknadsföring och andra material. Microsoft tjänstemän aldrig sagt att skälet till att avbryta Metro berodde på en varumärkestvist, men många företag watchers tror att en tvist med återförsäljare Metro AG ledde till Microsofts beslut att undvika problem med Metro.

Microsoft gjorde aldrig klart vad ersättning för “Metro” var. Olika avdelningar på företaget använder olika villkor, inklusive “moderna” och “Windows Store” som synonymer för Metro / Metro-stil.

Om du skulle döpa SkyDrive, vad skulle du gå med? Hur om Azure Drive? Andra tankar?

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna