Microsoft lägger sökbara handskrift till OneNote för iPad

Kanske den bästa funktionen i Microsoft OneNote är nu tillgänglig för Apple iPad. Med den senaste programuppdatering finns på torsdag, Microsoft lagt till möjligheten att söka igenom handskriven text i OneNote för iPad.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Microsoft gav en glimt av energibesparande funktion tillbaka i februari.

Då ingår företaget OCR – eller optisk teckenigenkänning – teknik för text i bilder. Om du fått en bild och ingår det i din OneNote anteckningsbok på en iPad kan du senare söka efter all text i bilderna.

Med dagens programuppdatering finns på iTunes App Store, är OCR-funktionalitet utvidgas till handskrivna anteckningar och text. Det ger iPad version av OneNote nästan i nivå med sin Windows motsvarighet och mycket mer användbar.

Anteckningar under ett möte och behöver gå tillbaka och ta reda på vad du skrev om ett visst ämne? Det kan du göra. Kommer inte ihåg detaljerna i vissa projekt brainstorming idéer som du doodled? En snabb sökning för någon av de ord du skrev får du tillbaka upp till hastigheten.

Sökbara anteckningar har länge varit en primär stapelvara i OneNote för mer än ett decennium, åtminstone på Windows där programvaran har levt större delen av sitt liv.

Appen debuterade redan på 2003 och var kärn app för de gamla Tablet PC-datorer som lanseras runt den tiden. Om det fanns någonsin en “killer app” för dessa enheter, OneNote var antingen det, eller åtminstone i kör att vara det.

Jag använde OneNote så mycket efter att ha köpt min första Tablet PC 2004 att vid ett tillfälle sagt att det var den bästa mjukvaran Microsoft någonsin släppt. Jag tycker fortfarande att det är rätt upp från en produktivitetssynpunkt så om du har en iPad och har inte provat det – app är gratis – nu är det perfekt tid.

“Killer app” för anteckningar på surfplattan fick just en av de mest kraftfulla funktioner.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september