Norge internet röstning experiment misslyckas

Den norska ministeriet för lokalt styre och modernisering har sätta stopp för ett pilotprojekt tillåter rösta på internet. De främsta orsakerna som nämns är en bristande ökning av valdeltagandet bland oro över att programmet kan skada förtroendet för valprocessen.

En studie utförd av ministeriet för test program som drivs i deras 2011 och 2013 val visar många motstridiga resultat, men i grund och botten fördelarna var alltför svag och problemen alltför stor. Endast en sammanfattning av ministeriets studien finns på engelska. Studien i sin helhet är på norska (PDF).

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Ett intressant resultat var bevis för att ett litet antal väljare, 0,75% av alla väljare röstade två gånger under 2013. De röstade en gång på nätet och en gång med konventionell pappers omröstning vid en vallokal.

Samtidigt, övertygad om att det är nödvändigt för att öka nedslående valdeltagandet priser, tjänstemän i USA och Storbritannien fortfarande driver för internet röstning. Som jag förklarade flera veckor sedan, i USA att rösta via Internet kryper in från botten upp, utan någon egentlig tanke sätts in i processen.

I Storbritannien, till exempel, du kan inte rösta ännu över internet men valkommissionen säger medborgare att registrera dig för att rösta på en smartphone. Voteringslagar i Storbritannien verkar vara helt annorlunda från USA. Som BBC säger i artikeln jag bara kopplat till “[U] p hittills chefen för hushållet var ansvarig för att registrera alla som bodde på sin adress.” Det verkar som det är också möjligt att rösta genom ombud, dvs att låta en annan person att lägga din röst för dig.

Nu Brits kan gå till https://www.gov.uk/register-to-vote att registrera. Instinktivt Jag tycker att detta besvärligt, men faktum är att den konventionella metoden för utskick i en pappersform är inte precis en modell av styv säkerhet, och registrering är inte samma sak som att rösta. Det är inte anonym och någon kontroll kan göras för att kontrollera de uppgifter som lämnats, oavsett hur det tillhandahålls. Ändå är det värt att notera att redan regeringen är (som de skulle säga i Storbritannien) varna allmänheten för ett bedrägeri där människor debiteras £ 29.95 för någon att fylla ut sin registreringsformuläret.

I kölvattnet av det amerikanska presidentvalet 2000 i Florida och ljuset kastade på den röra som valadministrationen är i USA, började samtidiga kampanjer både för och emot elektroniska röstnings enheter. Förespråkare citerade eliminering av mekaniska problem, hängande Chads och fjäril valsedlar, men kritiker hävdade att enheterna kan hacka, ringa legitimiteten av valet ifrågasätts.

Om en icke-nätverksenhet under fysisk kontroll av valförrättare inte kan lita på att samla en omröstning, hur kan en godtycklig enhet som är ansluten till Internet vara? Om jag har bara missat det är samma personer som grät panik över elektroniska omröstningsapparater inte uppmana kongressen att förbjuda Internetröstning.

Vad är skillnaden den här gången? Det är ett löfte om att öka valdeltagandet. Denna historia i Nottingham Post diskuterar en undersökning (en online-undersökning och därför inte särskilt pålitlig) anger att 52 procent av Nottingham lokalbefolkningen, och 55 procent i Storbritannien, “… skulle vara mer benägna att rösta om de kunde göra det på sin smartphone eller surfplatta – snarare än på väg till en vallokal “.

De norska resultat tvivla på antagandet att nedlåtande till lättja av vissa skulle öka deras politiska deltagande. Ja, är att underlätta för smartphones och internet underbart för vissa saker, som att betala räkningar och köpa böcker, och bör göras så bekvämt som möjligt.

Röstning är annorlunda. Kanske är det inte borde vara så enkelt att du kan göra det från sängen eller den lokala puben. Jag gillar snarare tanken att du måste ägna en del av din tid att få det gjort. Ju enklare det är, desto mindre allvarligt människor tar det.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze