Qwest VD stöder differentierad Internet

Adresse deltagare på Voice på nätet konferens på San Jose Convention Center på onsdag, Notebaert sade också att han motsätter sig att blockera trafiken på sitt företags nätverk. Men för första gången offentligt han sade att han tror att nätoperatörer bör ha möjlighet att ta ut innehållsleverantörer, som Google eller Amazon, högre priser för att tillhandahålla premiumtjänst över Qwest nätverket.

Jag tror inte att vi borde blockera något i vårt nätverk, och vi kommer inte “, sade han.” Nätneutralitet innebär egentligen att det bör finnas några hinder för trafiken. Det har aldrig varit avsedd att innebära att företag inte kan nå kommersiella avtal med varandra för att förbättra tjänsterna.

Spekulationer över telefon företag som utvecklar en stegvis Internet system som skulle kräva innehåll företag att betala mer för deras tillgång har blivit en het knapp fråga i den tekniska branschen, pitting företag som Google, Yahoo och Amazon mot de stora telebolagen och utrustningstillverkare, såsom Cisco Systems. Frågan har också gjort sin väg till Capital Hill, där vissa lagstiftare utvecklar regler för att upprätthålla så kallade Nätneutralitet – även kallad nätneutralitet – och förhindra uppkomsten av ett nivåindelat system.

Till skillnad från AT & T: s vd, Ed Whitacre, som sade att han inte vill att Google ska åka snålskjuts på AT & T-nätet, Notebaert – vars företag är den minsta av Baby Bells – tog en mer finkänslig förhållningssätt till ämnet. Han sade att han ser innehållsleverantörer som Google och Amazon som kunder. Och han vill arbeta med dem så att de kan ge bättre service till sina kunder.

Som ett exempel, jämfört han vad bärare kunde göra för innehållsägare till hur företag som L.L. Bean itu med Federal Express och UPS. Maine-baserade kläder och utomhus varor återförsäljare betalar dessa företag att erbjuda fri frakt och hantering under semesterperioden till sina kunder. Han tror att online-företag bör tillåtas att träna liknande avtal med nätoperatörer i ett försök att få ett ben upp över sina konkurrenter.

Skulle det ge några innehållsleverantörer en fördel framför andra? “Frågade han publiken retoriskt.” Ja, ja. Vi försöker alla att ge en liten bit av differentiering för en konkurrensfördel. Det är vad verksamheten handlar om.

Notebaert var noga med att inte nämna namn, men han antydde att företag som Amazon och Google, som lobbar kongressen att införa nya lagar som garanterar Nätneutralitet, redan har kontaktat Qwest om rada upp dessa affärer.

Det är möjligt att (dessa företag) skulle vilja ha differentierade tjänster “, sade han.” Och om du har tillräckligt med pengar, kan vi göra en hel del saker att hända.

Jeff Pulver, vd för Pulver.com, företaget att sätta på konferensen VON här denna vecka, delar inte Notebaert syn på Nätneutralitet. Han tror att nätägare inte bör tillåtas att spela favoriter på sina nät eller fungerar som grindvakter, ta ut olika priser för olika nivåer av service. Men han medgav att vissa företag kan säkra sina satsningar i frågan.

Jag tror att det är nog sant att företag kommer till Qwest villiga att betala för bättre behandling på deras nät “, sade han.” Men jag tror att de gör det av rädsla. Det är legaliserade utpressning.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid