Red Hat bud för att bli en hybrid moln makt

Gör inga misstag med den, är Red Hat Linux kraft som vill vara en kraft i molnen också. Tillkännagivandet om att Red Hat CloudForms 3.1, dess öppna hybridmoln lösning, kommer att finnas tillgänglig i september 2014 på öppningsdagen av VMworld stryker sina moln avsikter.

Om du har tittat Red Hat noga, kommer detta inte komma som någon överraskning. Tillbaka i 2011, förutspådde Red Hat VD Jim Whitehurst att Red Hats största konkurrent skulle bli VMware.

Så, medan, VMware talar upp integrera sina program med Openstack, skulle Red Hat att vi ska komma ihåg att, Red Hat planer på att dominera Openstack moln marknaden, men är också beredd att ge de verktyg du behöver för att hantera en mängd olika moln.

Red Hat CloudForms 3,1 är en del av denna plan. Även om detta moln management program är utformat för att hjälpa administratörer köra privata, offentliga och hybrid moln på en mängd olika moln och virtualisering stackar, är dess fokus på Openstack. Förutom Openstack, kan CloudForms 3.1 även användas för att gemensamt hantera Amazon Web Services, VMware, Red Hat Enterprise virtualiseringsmiljöer och sin senaste plattform, Microsoft System Center Virtual Machine Manager privata moln, liksom.

Detta är inte bara en uppsättning nya funktioner läggs till gamla programvaran. CloudForms 3.1 kommer att vara den första utgåvan av det program som bygger på, nyligen öppen källkod ManageIQ,. Red Hat förvärvade ManageIQ, i december 2012, men det är först nu redo för affärer driftsättning.

Specifikt CloudForms 3.1 lägger till nya funktioner för följande molnplattformar

Amazon Web Services: Förbättringar inkluderar stöd för Virtual Private Cloud (VPC) samt tjänstekatalog integration för Elastic lastbalansering (ELB), lagring (S3) och relationsdatabastjänst (RDS), Microsoft System Center Virtual Machine Manager: Tillsatt som en nya CloudForms förvaltade plattform, med stöd för upptäckt, analys, rapportering och verksamhet, Openstack:. Förbättringar inkluderar agent-fri upptäckt och analys av Openstack bildtjänst (Glance) bilder, inventering och rapportering för Openstack Block Storage (Cinder) och Openstack Object store (Swift), integration med Openstack Identity (Keystone) för service upptäckt och multi-hyresrätt, förbättrad händelse och alert hantering med RabbitMQ och QPID stöd, och infångning av ytterligare prestationsmått från Openstack Telemetry (ceilometer), Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV ), stöd för provisione förbättringar och stöd för moln init för gäster installation och konfiguration. CloudForms utnyttjar nu Cloud-init genom RHEV att låta administratörer installera paket automatiskt starta tjänster, eller hantera utplacerade exempel konfigurationen efter uppstart, innan användaren åtkomst det.

VMware vSphere: Förbättrad prestanda, ökad säkerhet och optimerad nätverksåtkomst till konfigurationsinformation.

CloudForms 3,1 är också bättre integrerad med Red Hats öppen hybrid molnportfölj och molnprodukter, inklusive

De nya Cloudforms kommer också med ett förbättrat gränssnitt, genomförande arbetsflödet förbättras, och en omfattande uppsättning av representations statliga gränssnitt överföra programmerings (REST API: er) för att möjliggöra stöd för integrering i andra verktyg och processer ledningssystem.

CloudForms 3.1 kommer att finnas tillgänglig för Red Hat kunder i september 2014.

 Berättelser

Vid ett ögonkast Guiden hjälper mål moln lagringslösning rätt, sex business-class service moln lagring: Vilket är rätt för dig, Microsoft Enterprise primer på Windows Azure nätverk, SaaS och molnet: En primer för IT-proffs

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Ökad säkerhet fartyg som en virtuell apparat baserad på SELinux, tillsammans med integration stöd federerade single sign-on genom Red Hat Identity Management,. Kompatibilitet med OpenShift Platform-as-a-Service (PaaS) av Red Hat mäklare och noder att annonsera tjänster CloudForms tjänstekataloger.

Red Hat öppna källor ManageIQ moln programvara, Red Hat utökar molntjänster, Red Hat: s Q3 resultat: takter beräkningar förvärvar ManageIQ, Red Hat Enterprise Linux 6.6 beta är klar för testning, Red Hat startar arbetet med 64-bitars ARM-servrar

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin