Rimini Street gynnas av Oracle Fusion förseningar?

Rimini Street har meddelat Q1 2011 resultat enligt följande

Bolagets finans första kvartalet inkluderar också en rekordhög försäljnings bokningar eftersläpning av $ 238 miljoner dollar och starka förnyelse klient priser …. Bolaget med råge både sin nya klient kontrakt säljmål, fylla 23 transaktioner, och dess förnyelse klient mål i det första kvartalet. Rimini Street stängt nya kundtransaktioner i alla sina Oracle och SAP produktlinjer, och levererat mer än $ 30 miljoner i försäljning bokningar för kvartalet. Försäljningsingången var den mest någonsin för någon Q1 på nästan en 100-procentig ökning på ett år över årsbasis, med en genomsnittlig kontraktslängd på mer än 11 ​​år. Första kvartalet intäkter var mer än $ 7,5 miljoner, ett nytt bolag kvartalsvis intäkter rekord.

Rimini Street förblir hausse om utsikterna för 2011 i plocka upp missnöjda Oracle kunder. Medan intäkterna är liten i jämförelse med Oracles gigant underhåll ström, bör Rimini Street gynnas fortsatta förseningar i den allmänna tillgången på Oracle Fusion och behovet av Oracle för att försäkra kunder som stöd för vad nu åldrande och äldre program kommer att fortsätta långt in på framtida.

Min nuvarande förståelse av Oracles ställning är att Fusion är osannolikt att gå in allmän utsättning mycket innan årets slut. Kunder på befintliga produkter har fem års premie (standard 22%), därefter tre år utökade stöd på ytterligare 10% av stödet, det vill säga 24,2% för år ett och 26,4% för år två och tre, sedan upprätthålla stöd tillbaka på 22% . EBS är på frigör 12, den tidigare utgåvan 11.5.10, gick in i utökad support i december förra året. Men antalet kunder på den äldre versionen var så hög Oracle avstått från extra avgift för det första året, hålla dem vid 22%.

Allt detta tyder på att medan Oracle skulle vilja se kund flytta tidigt att Fusion, det finns gott om liv kvar i gamla program. I sin tur dessa siffror ger Rimini Street många möjligheter, trots Oracles bästa ansträngningar på att knacka dem ur spelet.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion